Tinerii care au absolvit liceul, dar nu au promovat examenul de bacalaureat pot primi, pentru sase luni de zile, o indemnizatie de somaj de 250 de lei.

Pentru a beneficia de acest ajutor banesc, care reprezinta 50 la suta din indicatorul de referinta, absolventii au la dispozitie 60 de zile de la absolvire pentru a se inregistra la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca.

De cealalta parte, si angajatorii care angajeaza absolventi primesc subventii de la stat. Acestea se pot acorda pentru 12 sau 18 luni, daca tânarul angajat are si handicap, valoarea lor variind in functie de nivelul de pregatire al absolventului – 500 de lei/luna pentru cei cu nivel de studii scoala primara sau gimnaziala, 600 de lei pentru absolventi de liceu sau postliceala si 700 de lei pe luna pentru cei care au terminat o forma de invatamânt universitar.

PUBLICITATE

In plus, legea permite ca absolventii care reusesc sa-si gaseasca un loc de munca sa incaseze si prime de incadrare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ