30 aprilie 2024
Actualitate6 milioane de euro pentru Spitalul municipal Onești

6 milioane de euro pentru Spitalul municipal Onești

Spitalul din Oneşti se va schimba la față cu ajutorul fondurilor europene, prin proiectul de 6 milioane euro vizând reabilitarea şi eficientizarea energetică a clădirii în care funcționează.

“Mă bucur că am reuşit să punem umărul la materializarea acestui proiect, asigurând din bugetul Consiliului Județean Bacău cofinanțarea de aprox. 900.000 euro, o sumă importantă care, astfel, a rămas în bugetul local al Oneştiului şi va putea fi folosită la alte investiții locale”, a declarat președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea.

“Odată cu emiterea ordinului de începere a lucrărilor, spitalul oneştean va deveni un şantier, dar asta nu va împiedica desfăşurarea – în continuare – a activității medicale. Amintesc că acest spital nu a beneficiat niciodată de o lucrare de consolidare de asemenea anvergură, fapt ce face cu atât mai importantă investiția care are un termen de implementare de 24 de luni”, a mai spus acesta.



“Îl felicit pe colegul meu Gelu Panfil, preşedinte al Consiliului de Administrație la Spitalul Oneşti în perioada 2017-2018, când a fost depus acest proiect şi încheiat contractul de finanțare din fonduri europene. Acum, în postura de vicepreşedinte al CJ, îl aşteaptă o nouă provocare: finalizarea, în contratimp, a modernizării spitalului. Mulțumesc dlui. Vasile Asandei, director general ADR Nord-Est, pentru suportul constant şi diligent pe care agenția îl oferă proiectelor derulate în județul Bacău, fapt concretizat şi prin investiția demarată la spitalul oneştean”, a ami afirmat Valentin Ivancea.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri