30 aprilie 2024
Actualitate68 de persoane sancţionate şi 21 de permise reţinute de poliţişti pentru...

68 de persoane sancţionate şi 21 de permise reţinute de poliţişti pentru depăşirea vitezei legale

Viteza excesivă, indisciplina pietonală, neacordarea priorităţii pietonilor şi autovehiculelor, consumul de alcool în rândul conducătorilor auto sunt cele mai frecvente abateri rutiere constatate de poliţişti, dar şi principalele cauze generatoare de evenimente rutiere la nivelul județului Bacău. Din cele 175 de sancţiuni contravenţionale aplicate pentru încălcări ale prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 68 au fost aplicate vitezomanilor.

La data de 17 mai a.c., poliţiştii băcăuani au acţionat pe raza judeţului pentru siguranţa rutieră, îndeosebi prin combaterea vitezei excesive. Cele mai multe sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care au depăşit limitele legale de viteză. 68 de persoane depistate conducând cu viteză peste limita legală au fost sancţionate contravenţional, iar 21 de şoferi care au depăşit limitele de viteză cu mai mult de 50km/h, au rămas fără permisele de conducere.
Valoarea totală a celor 175 de amenzi aplicate la regimul circulaţiei pe drumurile publice, în cursul zilei de ieri, a fost de peste 100.000 de lei.
De asemenea, polițiștii au retras 6 certificate de înmatriculare. Totodată, poliţiştii au efectuat 103 testări cu aparatul etilotest, din care 97 conducătorilor auto şi 4 bicicliştilor.

Exemplu: Un bărbat de 42 de ani, din judeţul Sibiu a condus un autoturism, în interiorul localității Valea Seacă, cu viteza de 103 km/h. Acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 1305 lei și i s-a reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.



Respectaţi legea! Vă garantăm că poliţiştii au ca obiectiv principal siguranţa şi vor fi în continuare prezenţi pe drumurile publice din judeţ.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri