30 aprilie 2024
ActualitatePoliția în acțiune

Poliția în acțiune

Acţiune a poliţiştilor băcăuani în mediul rural

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Bacău au acţionat miercuri, 12 decembrie a.c., pe raza celor 46 de comune arondate, pe linia prevenirii, descoperirii şi combaterii tăierilor ilegale, transportului şi comercializării materialelor lemnoase, a respectarii normelor privind circulaţia pe drumurile publice, precum şi a faptelor de braconaj.
S-a acționat pe un număr de 74 de drumuri județene și comunale unde au fost instituite un număr de 20 de filtre.
Poliţiştii au verificat un număr de 505 autovehicule, din care 39 înmatriculate în alte state, 67 de atelaje hipo și 24 de bicicliști, fiind legitimate totodată, 651 de persoane.
Cu ocazia desfăşurării acţiunii, poliţiştii au aplicat 164 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 62.675 de lei, din care 104 contravenţii au fost constatate la regimul rutier, 41 pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, 10 privind încălcarea normelor la regimul silvic, iar restul pentru alte abateri, fiind reţinute, totodată, 8 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii vor continua organizarea de astfel de acţiuni preventiv- reactive pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Sancţionat de poliţişti pentru transport de porcine fără documente legale



La data de 13 decembrie, poliţişti din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Ştefan cel Mare au depistat pe raza comunei Buciumi, un tânăr de 24 de ani, din judeţul Vrancea, în timp ce transporta cu o autoutilitară 3 porcine fără documente sanitar- veterinare prevăzute de legislaţia în vigoare.
Tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1000 de lei, iar cele 3 porcine, în greutate de aproximativ 150 de kg fiecare au fost ridicate de reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare care au luat măsura sacrificării acestora într-un abator autorizat.

Articole pirotehnice confiscate de poliţişti

La data de 13 decembrie a.c., polițiștii din Gârleni au identificat şi ridicat în vederea confiscării, articole pirotehnice de la locuinţa unui tânăr de 21 de ani. Poliţiştii au stabilit că tânărul în cauză ar fi oferit spre vânzare petarde unui minor de 12 ani, din localitate, acesta folosind o parte din ele în curtea şcolii.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comercializarea de articole pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani.

Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Controale efectuate de poliţişti pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit de material lemnos

Asigurarea integrităţii fondului forestier reprezintă o prioritate de acțiune pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău, care, prin structurile sale specializate desfășoară acțiuni şi controale pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

La data de 13 decembrie a.c., poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa au identificat pe raza comunei Ghimeş- Făget 58 de piese de buştean, esenţă răşinoase, specia molid, depozitaţi pe un teren fâneaţă.
Materialul lemnos în valoare de 5002,33 lei a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Ghimeş- Făget.
Poliţiştii împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Suceava continuă verificările pentru a stabili cu exactitate provenienţa materialului lemnos.

De asemenea, poliţiştii au identificat pe raza comunei Palanca, 16 pomi de Crăciun, depozitaţi pe un teren fâneaţă.
Pomii în valoare de 480 de lei au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Comăneşti.
Poliţiştii împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Suceava continuă verificările pentru a stabili cu exactitate provenienţa pomilor de Crăciun.

Cercetat de poliţişti pentru tăiere ilegală şi furt de arbori

La data de 13 decembrie a.c., poliţiştii din Moineşti au depistat în flagrant un tânăr de 26 de ani, care ar fi tăiat ilegal şi sustras 47 de arbori de diferite esenţe.
Materialul lemnos cu valoarea de 875,81 lei a fost ridicat în vederea confiscării şi predat Ocolului Silvic Moineşti.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri