23 aprilie 2024
ActualitatePolițiștii băcăuani, alături de copii în vacanță

Polițiștii băcăuani, alături de copii în vacanță

Și în această săptămână, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au desfășurat activități preventive adresate copiilor aflați în vacanță.

Astfel, marți 10 iulie a.c. polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității, Serviciului Criminalistică și Biroului Rutier Bacău au adresat recomandări preventive copiilor școlii de vară din cadrul Fundației ”Sfântul Ioan Bosco”.

Cei peste 600 de copii prezenți, au fost împărțiți în laboratoare, astfel fiecare participant să interacționeze cu polițiștii prezenți și să descopere din secretele muncii de poliție, cât și informații preventive care îi pot ajuta să fie în siguranță în parc, pe stradă sau în mijloacele de transport.



Împreună cu polițiștii au fost prezenți și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, care au captat atenția copiilor printr-o demonstrație cu câinii de serviciu, cât și reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Bacău, care au reamintit copiilor pericolele cu care se pot confrunta și de care trebuie să se ferească.

Activitatea a fost desfășurată în cadrul Comisiei Județene de monitorizare a activității preventive din care, alături de Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, fac parte Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău, Gruparea de Jamdarmi Mobilă „Alexandru Cel Bun” Bacău, Serviciul Județean Anticorupție Bacău, Punct de Trecere a Frontierei Aeroport “George Enescu” Bacău, Agenția Națională Antidrog – Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Bacău.

Tot în această săptămână, miercuri 11 iulie a.c., polițiștii de prevenire din cadrul I.P.J. Bacău, alături de colegii lor de la Serviciul Criminalistic, Biroul Rutier și Serviciul pentru Acțiuni Speciale au fost prezenți în mijlocul a peste 200 copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 16 ani aflați la Centrul Educațional Didascalos, al parohiei Șerbănești, purtând discuții despre cum să fie mereu în siguranță și despre cum să nu fie implicați în diverse infracțiuni.

Copii au făcut cunoștință și l-au vazut în acţiune pe câinele poliţist ABI, au adresat poliţiştilor întrebări despre activitatea pe care acesta o desfăşoară şi modalitatea în care sunt prinşi infractorii cu ajutorul lui.

Acestora le-au fost prezentate echipamentele pe care Serviciul pentru Acțiuni Speciale le deţine şi le folosește şi modalitatea de funcţionare, laboratorul criminalistic, trusele necesare prelevării mijloacelor materiale de probă şi modul în care persoanele sunt amprentate sau se culeg amprentele de la fața locului (prezentate de polițiști ai Serviciului Criminalistic), mesaje preventive pentru a circula în siguranță pe drumurile publice (prezentate de polițiști ai Biroului Rutier), prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, siguranţa pe internet, traficul de persoane, consumul de alcool și tutun, măsuri de prevenire a tâlhăriilor și furturilor, consecinţele nerespectării acestora și implicațiile legale (prezentate de polițiști ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității).

În următoarea perioadă polițiștii vor fi în continuare prezenți în mijlocul copiilor, în cadrul școlilor de vară, a taberelor școlare sau în diverse locuri publice pentru o vacanță în siguranță.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri