30 aprilie 2024
ActualitateOrașul Târgu Ocna se înnoiește

Orașul Târgu Ocna se înnoiește

Primăria orașului – stațiune de la poalele Măgurii , Târgu Ocna, a găzduit vineri 9 martie un eveniment deosebit. Este vorba de semnarea contractului la Proiectul “Valorificare turistică și modernizare infrastructură specifică în stațiunea balneoclimatică Târgu Ocna”.

Acest contract a fost semnat de către primarul orașului Târgu Ocna, Ștefan Șilochi și de Vasile Asandei, director în cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Nord Est, la eveniment fiind prezenți consilieri locali, oameni de afaceri din zonă și reprezentanți ai primăriei târgocnene.

Este de remarcat faptul că valoarea totală a investiției acestui proiect este de 17,88 miilioane de lei, fiind prevăzute executarea mai multor lucrări de construcții montaj. Dintre acestea amintim: modernizarea și reabilitarea a 8,246 km de străzi din orașul Târgu Ocna , execuția de trotuare pentru o suprafață de 13.790 metri pătrați, amenajarea unei piste de biciclete în lungime de 3,310 km.



Proiectul vizează mai multe amplasamente (pe străzile Maior Roșiță, Nicolae Arbănaș, Poet Ion Grămadă, Eremia Grigorescu, Răducanu, Podul de Fier, Tisești și altele). Prin acest proiect se are în vedere și amenajarea de spații verzi, de recreere și de agrement la Pietonalul Victoriei (unde se va realiza o alee pietonală de 1864 metri), în Piațeta Costache Negri (6055 metri pătrați, în zona Primăriei Târgu Ocna) și în Parcul Măgura (47 403 metri pătrați).

“Acest proiect vizează și modernizarea sistemului de iluminat public, din zona străzilor supuse modernizării cât și a spațiilor verzi, de recreere și de agrement prin instalarea de becuri led cu impact asupra eficientizării consumului energetic și a creșterii atractivității stațiunii balneoclimatice. Dorim ca să dezvoltăm iluminatul public în zona centrală și în Parcul Măgura și să extindem și sistemul de iluminat public al orașului în zona străzilor Văleni, Nicolae Arbănaș, Podul de fier, Gării și Petre Ispirescu.

Dacă pe aleea pietonală dorim ca să avem un mobilier urban cu bănci, suporturi pentru biciclete, coșuri de gunoi cu patru compartimente (pentru a permite colectarea și selectarea diferențiată a deșeurilor), în Parcul Măgura vom amenaja o pajiște cu arbori și plante, o platformă pentru skateparc dar și bănci cu mese pentru șah , panouri de informare pentru protejarea mediului inconjurător, foișoare de lemn și altele”, a declarat Ștefan Șilochi, primarul orașului – stațiune Târgu Ocna.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri