Anul trecut, a demarat Programul national 2014-2018 – Sprijin sectorului viti-vinicol. Pentru acest program, au fost prevazute fonduri de aproape 200 de milioane de euro. Programul National în sectorul Vitivinicol 2014-2018 a demarat odata cu adoptarea HG nr. 578 privind stabilirea modului de acordare a sprijinului financiar din partea Uniunii Europene.

Masurile vizeaza restructurarea/reconversia plantatiilor viticole, promovarea vinurilor, asigurarea recoltei de struguri si finantarea unor proiecte de investitii. „La nivelul judetului Bacau, s-a inregistrat o singura solicitare pentru infiintarea a 51 de hectare cu diferite soiuri de struguri, in zona Podu Turcului”, au precizat reprezentantii locali ai nou infiintatei Directii Generale Control, Antifrauda si Inspectii.

România are în circuitul economic în jur de 60.000 de hectare cultivate cu vita de vie la parametri înalti de calitate, din care 30.000 de hectare cu vie tânara, iar aceste suprafete vor spori cu ajutorul noului program de sprijin al sectorului vitivinicol 2014-2018. Potrivit datelor Patronatului National al Viei si Vinului, suprafata de vita de vie restructurata din 2009 si pâna în 2013 a ajuns la 27.910 hectare, cu o medie de peste 5.500 de hectare pe an.

PUBLICITATE

Pe exercitiul financiar 2014-2018, sunt prevazute fonduri de 238,5 milioane de euro, câte 47,7 milioane de euro anual, pentru masurile de promovare pe piete terte, restructurarea si reconversia podgoriilor, investitii si distilarea subproduselor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ