Spitalul Judetean de Urgenta Bacau a primit de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate suma de 3,5 milioane de lei pentru tratamentul bolnavilor de cancer. „Cu acesti bani se va asigura tratamentul oncologic pâna la sfârsitul acestui an”, a spus Mirela Romanet, purtatorul de cuvânt al SJU Bacau.

Potrivit raportului de sanatate al populatiei, realizat de Directia de Sanatate Publica Bacau pentru anul trecut, in 2012 au depistate 1.329 cazuri noi de cancer, 594 de bolnavi fiind din urban si 735 din rural.

Cele mai multe au fost cancere bronho-pulmonare – 162, urmate de cancere la sân – 134, cancere de prostata – 113, cancere de col uterin – 74, cancere de stomac – 62 si 41 de cancere de piele.

PUBLICITATE

Peste 170 dintre bolnavi au fost salvati pentru ca au depistat boala la timp. Numarul total al bolnavilor ramasi in evidenta, la sfârsitul anului 2012, era de 8.082, majoritatea de la oras.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ