La Examenul national de definitivare in invatamânt, din judetul Bacau s-au inscris 240 de candidati. Dintre acestia, 220 de au fisele validate, iar 20 de candidati au avut dosarele invalidate, ca urmare fie a cererii de retragere din examen, fie a neefectuarii inspectiilor la clasa, a demisiei din invatamânt sau a sustinerii examenului in trei sesiuni (numarul maxim admis, conform metodologiei).

Cei mai multi candidati (33) sunt inscrisi la limba si literatura româna, 28 – la educatie fizica, 25 – la limba engleza, 25 – la invatamântul prescolar si 20 – la invatamântul primar. Proba scrisa va fi sustinuta intr-un singur centru, stabilit in acest an la Colegiul Tehnic de Comunicatii “N.V.Karpen” Bacau, in data de 18 iulie.

Primele rezultatele vor fi afisate pe 23 iulie. Dupa solutionarea contestatiilor (25-26 iulie), rezultatele finale vor fi afisate pe 27 iulie 2013. Nota de promovare a Examenului national de definitivare in invatamânt trebuie sa fie minimum 8.00, fata de anul precedent, când era 7.00.

Definitivatul reprezinta recunoasterea competentelor minime acceptabile dobândite de catre o persoana care a optat pentru cariera didactica si care garanteaza, in acest fel, ca dispune de pregatirea necesara pentru exercitarea profesiei didactice si poate intra pe o ruta de profesionalizare ascendenta. Cadrele didactice care promoveaza Eexamenul national de definitivare in invatamânt dobândesc dreptul de practica in invatamântul preuniversitar.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ