Cincisprezece militari români participanţi la exerciţiul multinaţional ‘Rapid Trident 2013’, la Centrul internaţional de menţinere a păcii ‘Yavorov’ din regiunea Lviv, Ucraina, sunt internaţi la spitalul din localitate cu diagnosticul toxiinfecţie alimentară, aceştia fiind însă în afara oricărui pericol, au declarat luni pentru AGERPRES oficiali ai Ministerului Apărării Naţionale.

În perioada 8 – 19 iulie, un detaşament de aproximativ 70 de militari ai Forţelor Terestre Române participă la Exerciţiul multinaţional ‘Rapid Trident 2013’.

“Detaşamentul românesc este format din două plutoane de infanterie din Batalionul 811 Infanterie ‘Dej’, un pluton de paraşutişti compus din militari proveniţi din Batalionul 317 Cercetare ‘Vlădeasa’, Batalionul 313 Cercetare ‘Gemina’ şi Centrul de instruire operaţii speciale, precum şi ofiţeri, subofiţeri de stat major de la Batalionul 815 Tancuri ‘Mihai Vodă’, comandamentul Diviziei 4 Infanterie ‘Gemina’ şi reprezentanţi ai Statului Major al Forţelor Terestre”, informează MApN.

Organizat în cadrul programului ‘Parteneriat pentru Pace’, exerciţiul se află la a opta ediţie.

În acest an, pe parcursul celor aproape două săptămâni de exerciţii sunt implicaţi circa 1.300 de militari din 19 ţări: Armenia, Estonia, România, Republica Moldova, Bulgaria, Danemarca, Ucraina, Turcia, Canada, Serbia, Polonia, Suedia, Azerbaidjan, Georgia, Kazahstan, Serbia, Marea Britanie, Norvegia şi SUA. AGERPRES


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ