După examen, discuții și relaxare. A mai rămas doar o probă… / foto: Liviu Maftei

Absolvenții de liceu au intrat din nou în sălile de examen. Ieri, aceștia au susținul a doua probă scrisă a Bacalaureatului 2017, sesiunea de vară. A fost proba obligatorie a profilului, respectiv Matematica – pentru cei care au terminat la profilul real sau Istoria – pentru cei care au terminat profilul uman.

La Matematică, elevii au avut de rezolvat subiecte referitoare la numere complexe, logaritmi, matrice, derivate şi integrale. Variantele de cerințe au fost diferite – pe filiera teoretică, specializarea matematică / informatică, pe filiera vocațională, profil pedagogic și pe filiera teoretică, specializarea științe ale naturii. Toate subiectele au fost obligatorii, s-au acordat 10 puncte din oficiu, iar timpul de lucru a fost de trei ore.

La Istorie, una dintre variante a fost despre România postbelică, cu identificarea a două argumente despre stalinism şi unul despre naţional-comunism şi prezentarea unor opinii despre evoluţia politică din secolul al XX-lea. De asemenea, elevii de clasa a XII-a au avut ca cerinţă la al doilea subiect Revoluţia de la 1848 şi comitetul revoluţionar. În fine, un alt subiect a constat în argumentarea printr-un fapt istoric că România a participat la criza orientală.

PUBLICITATE

Vineri, ultimul hop

Următoarea probă din această primă sesiune de bacalaureat este proba la alegere a profilului și a specializării (Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – pentru profilul real, și Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie sau Sociologie – pentru profilul uman). Aceasta se va desfășura vineri, 30 iunie. Afișarea primelor rezultate va avea loc miercuri, pe 5 iulie, până la ora 16.00.

„Au participat la această probă 3.643 de candidați. S-au înregistrat și 62 de absențe. Nu a fost niciun eliminat și nu ni s-a raportat niciun incident.”
Prof. Doina Marinov, inspector școlar Inspectoratul Școlar Județean Bacău

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ