10 decembrie 2022
5 C
Bacău

Zilele bucuriei la Slanic Moldova

HomeCulturăZilele bucuriei la Slanic Moldova

Zilele bucuriei la Slanic Moldova

La Slanic Moldova vremea splendida a acestei veri si desfasurarea „Zilelor Orasului”, la sfârsitul saptamânii trecute, au facut ca nu numai drumul spre mirificele izvoare cu apa minerala sa fie luat cu asalt de turisti, ci si aleile statiunii si zonele in care s-au desfasurat frumoase manifestari culturale.

Statiunea Slanic Moldova a rasunat de armoniile muzicii si dansului popular, pe scena amenajata in fata salii de sport desfasurându-se si „Festivalul Judetean de Folclor”, in zilele de sâmbata si duminica. Ajuns la a XXIV-a editie, manifestarea a prilejuit prezentarea a peste 20 de ansambluri folclorice din orasele si comunele judetului Bacau, prin Florin Zancescu, directorul Centrului de Promovare a Culturii Traditionale.Alaturi de scena festivalului a avut loc Târgul Mestesugurilor Artistice Traditionale, la care in acest an au participat 15 mesteri populari. Ei au bucurat vizitatorii statiunii Slanic Moldova cu sculpturi in lemn si in piatra, cu costume populare traditionale, dar si cu obiecte de ceramica precum si cu un razboi de tesut la care s-au incumetat câteva temerare sa lucreze!

Slanic Moldova zilele (1)

Veselia si freamatul copilariei au fost prezente peste tot in statiune, la locurile de joaca si in multe alte locatii, spre Cascada circulând un trenulet in care si-au gasit locul alaturi de copii, parinti si bunici ai acestora. In aceste zile, in Slanic Moldova au fost prezenti si primari ai mai multor localitati de pe Valea Trotusului, care au cautat „un numitor comun” pentru dezvoltarea turismului in aceasta zona, ce e considerata si „Valea Loarei” a României.

De asemenea, ca o pata de culoare a bucuriei turistilor de a se afla in statiunea de la poalele Nemirei, in aceste zile s-a inscris si oficierea mai multor cununii religioase la biserica din centrul orasului, tinerele familii fericite atragând privirea tuturor.

Alte titluri
Alte titluri

Atenție la condițiile de trafic!

Poliţia rutieră recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule...

Când vine vorba de siguranța copiilor nu trebuie să facem compromisuri!

În această săptămână polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție...

Program Happy Cinema Bacau, 9- 15 decembrie

Vineri,9 Decembrie 12:30 Teddy's Christmas - Familie, Normal, AG 13:00 Captain...

Opinii
Opinii

Ultimele știri