„La Maison du Vin”- locul unde domneste gustul bun într-un ambient cu bun gust. „La Maison du Vin”- „o casa” noua a vinurilor, de curând deschisa tuturor iubitorilor de rafinament, un loc primitor si o gazda pe masura, care te întâmpina cu zâmbetul pe buze. Bogdan Ghervan s-a gândit sa deschida în Bacau un loc de unde sa poti cumpara un vin bun, premiat si apreciat, care sa te salveze atunci când trebuie sa faci un cadou reusit sau care sa te bucure într-o zi obisnuita.

Aflat în apropierea Universitatii „Vasile Alecsandri” (vis-a-vis de Casa Grande), magazinul, deschis din februarie 2013, se bucura deja de prezenta unor oameni care doresc din ce în ce mai mult sa descopere un vin original, caruia merita sa îi dai atentie. Vinurile provin de la peste 20 de producatori autohtoni din cele mai cunoscute podgorii din tara, cum ar fi Budureasca, Aurelia Visinescu, Ceptura, Domeniul Coroanei, Print Stirbey, Crama Oprisor si altele si sunt exclusiv destinate pietei HoReCa (hoteluri, restaurante, catering).

„Ideea mi-a venit în 2008 atunci când am parcurs «drumul vinului» în Franta, strabatând podgoriile Bordeaux, Sancerre, Valea Loirei, Champagne etc. si s-a adaugat pasiunii mele de mai demult. Este singurul magazin exclusiv destinat vinurilor si este deschis tuturor celor care stiu ce consuma, celor care într-adevar cauta calitate si bun gust. Este domeniul în care nu exista razboaie, iar atunci când apare un vin bun, toata lumea îl aplauda”, a declarat Bogdan Ghervan.

Cu un design atragator si un ambalaj pe masura, stau asezate cu atentie unele dintre cele mai bune vinuri produse în România, o parte din ele aflate sub însemnul Casei Regale a României, premiate în afara sau chiar cu semnatura principesei Margareta. Rosu, alb, roze, sec, demisec, dulce sau demidulce – gasesti orice doresti pe rafturile magazinului.

„In vinul adevarat nu se pune absolut nimic. Ca sa ai un vin bun, trebuie sa-l pastrezi între sase si doi ani în baric. Baricul este un butoi din lemn de stejar folosit îndeosebi pentru a obtine un vin bun tocmai pentru ca extrage esenta si parfumul din porii lemnului. Un vin premiat, un vin puternic nu este totdeauna asociat la o masa, el este savurat si singur, iar un bautor de vin este bautorul de sticla. Important este ca vinul vândut aici are interventii chimice si fizice minime si se claseaza astfel în topul vinurilor de calitate. Cred în potentialul vinurilor românesti si tocmai de accea am ales sa le promovez. Cred ca meritam un loc mult mai sus la nivel mondial.” , a conchis Bogdan Ghervan.

Elena-Paula Rusu, Universitatea „Vasile Alecsandri” din BacauPUBLICITATE