In ciuda soarelui puternic si a unui aer mai mult uscat, sute de locuitori au comunei bacauane Ungureni s-au adunat sâmbata, de Sfânta Maria, pentru a participa la sarbatoarea comunitatii.

A saptea editie a Zilelor Comunei Ungureni a oferit locuitorilor posibilitatea sa petreaca in compania artistilor adusi pe cheltuiala Primariei, dar a mai insemnat si inaugurarea noului sediu al administratiei locale si al monumentului eroilor din localitate.

Noul sediu al Primariei a avut nevoie de sapte ani pentru a fi construit, insa, ceea ce a iesit este, ne asigura primarul Vasile Bibire, la standarde europene.

PUBLICITATE

Cladirea are sistem de supraveghere video si chiar si adapost anti-aerian. A costat 1,5 milioane de lei, un pret despre care primarul spune ca este “de bun simt”.

“In 1996 primaria era intr-o casa taraneasca. Pur si simplu nu mai indeplinea conditiile, mai ales ca imobilul fusese construit la 1916”.

Vechea cladire a fost demolata pastrându-i-se doar prispa, pe care a fost fixata o placa pe care au fost scrise numele tuturor primarilor care au condus localitatea din acea casa.

La noua Primarie se ajunge printr-un mic parc umbrit de brazi si pini si care, noaptea, este luminat de becuri alimentate de panouri fotovoltaice. Primarul a vazut intr-una din calatoriile in Franta acest sistem si i-a placut.

“Am câstigat o finantare cu ajutorul Grupului de Actiune Locala Colinele Tutovei si am realizat iluminatul public cu panouri fotovoltaice” – povesteste primarul, care mai are in plan sa finalizeze si garajele necesare masinii de pompieri si microbuzelor scolare.

“A fost o munca titanica, dar, impreuna cu consiliul local, consiliul judetean si parlamentarii din zona, am reusit”, spune el.

La evenimentul de la Ungureni au fost prezenti prefectul de Bacau, Dorian Pocovnicu si deputatul Ion Melinte.

[wonderplugin_gallery id=”328″]


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ