O persoana a ajuns la spital iar alte doua au suferit atacuri de panica joi seara, in satul Prohozesti din comuna bacauana Poduri, dupa ce un incendiu izbucnit la o gospodarie s-a extins la alte doua.

Un incendiu violent a izbucnit aseara in satul Prohozesti, din comuna Poduri. Trei gospodarii au fost cuprinse de flacari, la fata locului fiind mobilizate mai multe echipaje de la Detasamentul de Pompieri Moinesti.

Când au ajuns pompierii la fata locului au constatat ca intr-o gospodarie ardea acoperisul casei, cel al unui adapost de animale si de la o anexa. De aici flacarile s-au extins si in ograda vecina la adapostul de animale si depozitul de furaje.

PUBLICITATE

Situatia era insa mult mai grava in gospodaria unui alt vecin caruia ii ardea acoperisul casei, cel de la o anexa si de la adapostul de animale, suprafata totala trecând de 200 de mp. Speriati ca focul o sa le distruga toata agoniseala, oamenii au incercat sa stinga vâlvataia si au sarit cu galetile cu apa. Panica s-a instalat, insa, imediat, frica cuprinzându-i si pe ceilalti vecini. Incercând sa-si salveze locuinta, unul dintre proprietari, in vârsta de 37 de ani, s-a ales cu o rana la picior, dar a refuzat sa mearga la spital.

Alti doi, sot si sotie, au suferit atac de panica, barbatul, in vârsta de 59 de ani, fiind transportat la Spitalul Municipal Moinesti pentru ingrijiri medicale. În urma incendiului au ars acoperisurile de la doua case de locuit, doua anexe gospodaresti si trei adaposturi de animale, pe o suprafata totala de peste 400 mp dar si 5 tone furaje. Incendiul a fost lichidat la miezul noptii.

“Incendiul a izbucnit joi seara, la ora 19, iar la ora 12 inca mai fumega, spune Diana Albu, viceprimarul comunei. Spre ingrijorarea noastra, dimineata s-a mai aprins intr-un loc. A ars tot ce era nou construit si la gospodariile din dreapta si din stânga.

Problema a fost ca locuintele erau foarte apropiate. In fata erau casele batrânesti, vechi, dar in spate erau bai, bucatarii, magazii, grajduri, toate noi. A ars si material lemnos, fân… Au venit pompierii, ca de obicei, dar si cei de la Petrom au reactionat foarte repede. A contat foarte mult.”

Dimineata, Primaria Poduri a adus utilaje pentru a-i ajuta pe cei afectati de incendiu sa curate locul. Interventia nu se va opri aici: “Vom tine mai repede sedinta de Consiliu Local, apoi ne vom intâlni cu preotii pentru avedea cum putem sa-i ajutam. Stiu ca nu sunt bani, dar in astfel de situatii trebuie sa ne mobilizam si sa ajutam”, a declarat viceprimarul.

În urma cercetarilor efectuate s-a constatat faptul ca incendiul a izbucnit într-una din gospodarii, de la adapostul de animale, cauza probabila constituind-o un scurtcircuit electric la conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzator sau cu izolatia deteriorata în urma unei actiuni mecanice ori fizice” – a declarat lt. Andrei Grecu, ofiter relatii publice ISUJ Bacau.

Geta Panaite
Silvia Patrascanu


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ