Saptamâna plina pentru studentii bacauani, dar si una in care distractia va atinge cote maxime. A inceput “Studentiada 2013”, cel mai mare festival al studentilor. Vor fi 7 zile de concursuri, teatru, trainguri, sport, dezbateri, expozitii si party.

Organizat de Uniunea Nationala a Studentilor din România (UNSR) in intreaga tara si de Liga Studenteasca din Universitatea “Vasile Alecsandri” in Bacau, festivalul “Studentiada” a devenit un eveniment anual in care sunt implicati tot mai multi studenti.

“Anul acesta «Studentiada» se desfasoara sub semnul Creativitatii si Inovatiei. Vizam promovarea modelelor personale, autohtone, care pot avea un rol semnificativ in dezvoltarea intelectuala a studentilor.”
Mihai Cosmin Belciu – presedinte Liga Studenteasca Bacau

Activitatile din festival nu vor afecta cursurile si seminariile studentilor. Scopul organizatorilor este, in principal, cel de a sprijini, in toate formele, creativitatea, in special cea artistica si sportiva.

In prima zi, luni, 28 octombrie, dupa deschiderea oficiala, s-a organizat un concurs de strâmbaturi, iar apoi o Conferinta “Cultura româneasca – Cititul, o provocare pentru studenti”. Seara s-a incheiat cu activitatea “Cofetaria sufletelor pereche.”

Marti va fi Ziua Inovarii si Dezvoltarii – in care va fi concurs de pictura, un seminar pe teme rutiere, teatru, film, târg de inventii si inovatii. “Studentiada 2013” va continua miercuri cu Ziua Sportului – cu un seminar pe tema sanatatii, concurs de oina, un campionat de minifotbal, unul de handbal, dar si competitii sportive de tenis de masa, aruncari libere, baschet, biliard, snooker, sah, table, darts si tenis cu piciorul.

Joi este Ziua Interculturalitatii in care se vor desfasura activitati de ecologizare, un flash-mob in Piata Tricolorului, o seara culturala studenteasca si un Student party de Halloween. Pentru vineri e programata Ziua Educatiei, iar sâmbata, Ziua tineretului european (excursie in Tabara Salatruc, activitati de voluntariat, activitati educationale si sportive). Festivalul se va incheia duminica cu Ziua Voluntariatului.PUBLICITATE