Începând din data de 17 septembrie 2018, Sistemul de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT” a început să fie testat la nivelul județului Bacău. Astfel, luni, 17 septembrie, în intervalul orar 10:00 – 11:00, a fost transmis un mesaj în municipiul Onești.

Joi, 20 septembrie, testarea sistemului a avut loc, în intervalul orar 17:00 – 19:00, la nivelul localităților Zemeș, Asău, Agăș, Palanca, Ghimeș Făget și Balcani.

În data de 21 septembrie, în intervalul 10.00 – 12.00, la nivelul județului a fost transmis un mesaj în municipiile Onești și Moinești, în orașul Comănești și în comuna Livezi, iar în intervalul 17.00 -19.00, în municipiul Bacău.

Aceste teste vor fi reluate în ziua de 24 septembrie, la nivelul întregului județ, în aceleași intervale de timp.

În ziua de 26 septembrie, între orele 10.00-12.00 și 17.00-19.00, vor fi transmite mesaje de avertizare către toate localitățile din România.

În perioada următoare vor fi puse la dispoziția publicului informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și operatorul de telefonie mobilă, pentru recepționarea mesajelor de avertizare.

Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră.

Telefoanele aflate în aria de acoperire a zonelor testate și care au această opțiune configurată vor recepționa mesajul de test “Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Județului Bacău”. Modul de afișare și sunetul mesajului de avertizare sunt diferite în funcție de modelul telefonului mobil.

IMPORTANT!

MESAJELE AU ROLUL DE A TESTA APLICATIA!

PERSOANELE CARE PRIMESC MESAJUL NU TREBUIE SA INTRE IN PANICA, NU ESTE O SITUATIE REALA, NU SE VA LUA NICI O MASURĂ (ADAPOSTIRE, PARASIREA ZONEI ETC)

Accesând https://ro-alert.ro/ vă puteți configura telefonul mobil pentru recepționarea mesajelor.

Primirea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.

Alte articole