Proiectul “Cetățeni Activi pentru Bacău”, implementat de Asociația Romanian Youth Movement for Democracy în ultimii doi ani de zile, a primit locul trei la Gala Societății Civile, la categoria „Comportament civic și participare publică”.
Premiile Galei Societății Civile, cel mai amplu proiect care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România, au fost acordate luni, 6 iunie, pe scena Teatrului Național București. Anul acesta au fost înscrise în cadrul competiției 203 proiecte și programe implementate în anii anteriori de către 127 de ONG-uri, grupuri de inițiativă și persoane fizice.
 
La categoria „Comportament civic și participare publică” au fost admise în procesul de jurizare un număr de 11 proiecte desfășurate în întreaga țară, a căror activitate și rezultate au fost analizate de membrii juriului compus din Laura Ștefan, coordonatorul activităților anticorupție pentru Expert Forum, Radu Magdin, CEO – Smartlink Communications, Analist și consultant politic transnațional și Vlad Petri, realizator de filme documentare și fotograf.

Dintre acestea, trei inițiative au fost premiate:

Premiul I – Asociația OvidiuRO, pentru proiectul “Legea fiecare copil la grădiniță”. Acest proiect a primit și Marele Premiu al Galei Societății Civile 2016;

PUBLICITATE

Premiul II – Societatea Studenților Mediciniști Iași, pentru proiectul “DPC – Donează păr copilașilor”;

Premiul III – Asociația Romanian Youth Movement for Democracy, pentru proiectul Cetățeni Activi pentru Bacău.

“Faptul că juriul categoriei la care proiectul nostru a fost premiat a considerat demersurile noastre demne de a fi promovate în acest fel ne demonstrează că munca și determinarea nu rămân fără recunoștință și ne dă curaj să continuăm aceste demersuri și mai departe. Vom continua activitățile de monitorizare a aleșilor băcăuani și de implicare a cetățenilor acolo unde se iau deciziile politice, dorind totodată și să ne extindem aria de activitate în mai multe localități din județul Bacău.

Acum însă, provocarea este să identificăm resursele financiare și umane care să ne ajute la continuarea și dezvoltarea spiritului civic al băcăuanilor”, a declarat Marian Dămoc, managerul proiectului Cetățeni Activi pentru Bacău și președintele RYMD.

RYMD nu a fost singura asociație din Bacău premiată la Gală, Fundația de Sprijin Comunitar Bacău primind, de asemenea, locul trei la categoria Proiecte si campanii de Voluntariat. Pentru RYMD și “Cetățeni Activi pentru Bacău” este a doua distincție obținută după premiul Administrația la lumina zilei, obținut la Gala Premiilor Participării Publice, ce a avut loc în luna martie a acestui an.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ