La data de 20/21 septembrie a.c., în intervalul orar 14:30-20:30, respectiv 22:00-02:00, poliţiştii rutieri şi de ordine publică au acţionat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, a evaziunii fiscale şi a transporturilor ilegale de mărfuri, pe toate categoriile de drumuri din judeţul Bacău.
La acţiune au participat 59 de poliţişti care au verificat 434 de autovehicule şi au legitimat 467 de persoane.
In cadrul acţiunii au fost aplicate 209 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 63.825 lei, au fost reţinute 12 permise de conducere şi retrase 5 certificate de înmatriculare.

Ţigări confiscate de poliţişti

La data de 21 septembrie a.c., poliţiştii Secţiei 2 au oprit pentru control, pe strada Pieţei din municipiu, o femeie de 29 de ani, din localitate, care conducea un autoturism.
În urma controlului, polițiștii au depistat în interior 80 pachete de ţigări, netimbrate şi fără documente de provenienţă.
Țigaretele au fost ridicate iar autoturismul, înmatriculat în Bulgaria, a fost indisponibilizat în vederea înaintării acestora către Direcţia Regională Antifraudă Fiscală 1 Suceava, conform prevederilor legale.

Material lemnos confiscate de poliţişti

La data de 21 septembrie a.c., polițiști din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Buhoci au organizat şi efectuat mai multe filtre şi pânde în zona pădurilor particulare din comuna Ungureni.
În urma activităţilor desfăşurate au identificat în flagrant patru persoane de sex masculin, cu vârste cuprinse între 24 şi 42 de ani, toate din localitate, în timp ce transportau cu patru căruţe trase de cai, arbori nemarcaţi, sustraşi din pădurile particulare.
Deşi persoanele în cauză au încercat să fugă, folosind drumuri de exploatare inaccesbile autoturismelor, poliţiştii au reuşit să-i blocheze şi să-i imobilizeze.
Toate persoanele au fost sancţionate, poliţiştii aplicându-le un număr de 17 sancţiuni contravenţionale în valoare de 43.915 lei iar materialul lemnos, aproximativ 4 mc, esenţă salcâm şi atelajele hipo folosite au fost confiscate.

Alte articole