Toata luna iulie, la Scoala Gimnaziala Nr. 10 Bacau s-a derulat proiectul „O vara de 10”, un proiect ambitios de scoala de vara, in care au fost implicati elevi ai unitatii de invatamânt, dar si elevi din celelalte scoli ale orasului, cu vârste cuprinse intre 5 si 16 ani. Cei peste 100 de copii implicati au devenit, pentru o luna, minioni (indragite personaje de animatie) veseli, creativi si dezinvolti, in lupta cu monotonia, banalul si rutina.

Proiectul, initiat si coordonat de prof. Iulia Jicu, director, realizat in parteneriat cu Parohia „Sf. Gheorghe” Bacau si Funtastik Park Bacau, sustinut prin voluntariatul cadrelor didactice ale Scolii Gimnaziale Nr. 10 Bacau si al parintilor si elevilor mai mari ai scolii, s-a dovedit o experienta inedita si constructiva, in care toti participantii au inteles beneficiile lucrului in echipa, voluntariatului, prieteniei, cooperarii, invatarii prin joc, dar au descoperit si valorile altruismului si generozitatii, ale educatiei nonformale, metodelor de lucru moderne, cu accent pe dezvoltarea personala armonioasa si completa.

Proiectul a presupus un program zilnic, de la 8 la 16, in care, pe lânga dans, jocuri, sport, expeditii, concursuri s-a oferit elevilor posibilitatea de a participa, in fiecare zi, la doua ateliere, cu tematica variata si atractiva: ateliere de dezvoltare personala, de stil vestimentar, de fotografie, de jurnalism narativ si scriitura personala, cursuri de desen, ateliere de lectura, de quilling, de arhitectura, astronomie sau experimente stiintifice, de confectionare de obiecte diverse din materiale reciclabile, ateliere de prim ajutor si educatie pentru sanatate (asistenta Cristina Buca), modelaj (din lut, aluat, plastelina), desen pe suporturi diferite (hârtie, lemn, piatra, lut, sticla), confectionare de masti de carnaval sau de obiecte de podoaba (cercei, coliere, bratari), carnaval si multe alte activitati.

PUBLICITATE

„Activitatile din cadrul fiecarui atelier s-au desfasurat prin implicarea responsabila, competenta si voluntara a cadrelor didactice ale scolii, dar si prin sprijinul unor reprezentati ai comunitatii locale, care au impartasit copiilor din experienta lor: preotul paroh Constantin Gherasim, agentul sef-adjunct Ionut Avram de la Politia de proximitate Bacau, lector univ. dr. Adrian Jicu, de la Universitatea «Vasile Alecsandri» Bacau, trupa de street dance Frontline Crew, membrii clubului de karate C.S. Phoenix si reprezentanti ai Asociatiei parintilor din Scoala Gimnaziala Nr. 10 Bacau, Constantin Sufaru, Daniela Baicu, Lucian Intuneric”, ne-a declarat prof. Iulia Jicu, directorul scolii.

Bucuria copiilor, implicarea lor in numar tot mai mare în fiecare zi, produsele originale si creative ale muncii lor, dezinvoltura, spontaneitatea, creativitatea, multumirea parintilor s-au dovedit a fi argumente care au sustinut eficienta si oportunitatea unui astfel de proiect.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Felicitari cadrelor didactice care au organizat si desfasurat acest proiect.Este un avans in educarea elevilor. Ar fi bine ca, multe scoli din municipiu si judet, sa aiba saemenea initiative.

LĂSAȚI UN MESAJ