A venit rândul comerciantilor din zona Garii Bacau sa fie calcati de comisarii Protectiei Consumatorilor. Astfel, nu mai putin de 10 unitati din domeniul alimentatiei publice au fost verificate de comisarii bacauani, de la magazine care comercializau produse alimentare la reastaurante fast food.

Cum era de asteptat, aproape la toti comerciantii verficati au fost depistate nereguli, unele greu de imaginat, cum este cazul unui fast food din gara. Aici, comisarii Protectiei Consumatorilor au fost uimiti sa identifice produse alimentare ce urmau a fi gatite expirate, iar unele puse la „pastrat” in cele mai neobisnuite locuri, dar niciunul in frigider sau in alt loc sigur, ferit de riscul de a se altera.

In plus, bucataria fast food-ului arata aproape ca un adapost pentru animale, nicidecum o unitate unde se prepara mâcare pentru oameni.

„Nu am mai vazut asa mizerie pâna in acest moment la o unitate de alimentatie publica. Este incredibil cât de iresponsabili sunt inca unii comercianti. Am gasit un adevarat focar de infectie, un real pericol pentru sanatatea consumatorilor, produse expirate, respectiv condimente, inca din 2013 si 2014.

Vom dispune toate masurile legale, iar in cazul in care operatorul economic nu se va conforma in cel mult 7 zile, vom fi obligati sa inchidem unitatea”, a declarat Alin Nastasa, seful Protectiei Comsumatorilor Bacau.

Rezultatele acestui control inopinat, inclusiv sanctiunile, vor fi facute publice in zilele ce vor urma.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ