Partea dinspre strada principala – Calea Marasesti – a Policlinicii pentru Adulti (Ambulatoriul de Specialitate) din Spitalul Judetean de Urgenta Bacau este inchisa. Panouri mari, uriase, albastre, au izolat zona, din cauza faptului ca intreaga cladire este intr-un amplu proces de renovare.

De câteva zile, s-a inchis si aceasta parte, in functie de cum au continuat lucrarile. In aceste conditii, singura posibilitate de a intra in policlinica este prin curtea interioara, spre partea stânga, imediat cum se trece de poarta principala.

„Este o blocare temporara pentru intrare, dar care trebuie efectuata. Intr-adevar, poate ca exista un anumit disconfort, dar s-a izolat zona tocmai pentru a proteja oamenii care trec pe acolo. In interior, s-au facut deja amenajarile, se lucreaza in unele cabinete, s-a efectuat si o parte din fatada, iar acum lucrarile sunt la intrarea dinspre strada. Practic, intregul proces de modernizare trebuie finalizat, conform contractului, in luna aprilie a anului viitor, insa noi speram sa terminam mai repede.”
Adrian Popa, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Bacau

Lucrarile la policlinica spitalului bacauan sunt executate de firma Conextrust. Este o investitie pe Programul Operational Regional, cu o valoare de 3,7 milioane de euro, coordonat de Consiliul Judetean.

intrare policlinica inchisa - poza 1

Proiectul presupune un ambulatoriu modern, cu sali mari de asteptare, aerisite, confortabile, unde vor fi montate si monitoare pentru numerele de ordine, cu termosistem de izolatie integrat la parter si etajele 1 si 2. In plus, vor fi amenajate si spatii pentru servicii publice nemedicale prin modernizarea curtilor interioare, iar pentru persoanele cu dizabilitati fizice se va monta un elevator (pentru acces in cladire) si un lift de acces spre etajul 1.

In final, vor fi montate si aparate noi, aflate deja in proprietatea spitalului, pentru oftalmologie, un spirometru pentru explorari functionale si trei ecografe Doppler color pentru neurologie, medicina interna si gastroenterologie.

Alte articole