Pe 17 martie ISU Bacau a intervenit pentru a stinge un incendiu de vegetatie in coada lacului Racaciuni, in zona comunei Gioseni.

Conform Centrului Regional de Ecologie Bacau, incendiul a fost localizat in perimetrul ariei naturale protejate, afectand o suprafata de aprox.1 hectar. Zona incendiata este situata in perimetrul sitului Natura 2000, suprapunandu-se partial cu zona de protectie stricta pentru cuibarit.

In coada lacului au fost identificate mai multe focare de incendiu mai vechi, semn ca astfel de incendii in zona de lunca sunt frecvente.

PUBLICITATE

Incendiile de vegetatie reprezinta una din principalele amenintari asupra habitatelor, fiind provocate in special de catre ciobani in vederea extinderii pasunilor.

Pe 14 martie, un incendiu similar a fost inregistrat si pe Lacul Galbeni:

Incendiul din albia lacului Galbeni-Bacau

Am prins foarte putin dar de fapt flacarile erau mult mai mari…

Posted by Vasile Negoita on Monday, March 14, 2016


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ