O priveliste dezolanta ii intâmpina pe toti cei care traverseaza podul de la Serbanesti, mai ales pe cei care vin din afara orasului ca oaspeti sau in tranzit. Apa din preajma podului este, in aceste zile, plina de mizerii de tot soiul, de la mii de peturi de plastic, la lesuri de animale.

Mânate de curenti, toate acestea stau adunate in mijlocul apei, ori de-a lungul malurilor. Practic, ploile cazute la finele saptamânii trecute in zona Bacaului au „spalat” malurile pâraielor si canalelor de toata mizeria lasata de petrecareti, adunând si transportând tone de deseuri in aval.

„Negelul a lasat aceste gunoaie nu doar de-a lungul lui, ci si sub podul de la Serbanesti si pâna la barajul de dupa Insula de Agrement. Toti bacauanii care au fost la târgul duminical de la Serbanesti sau cei care s-au dus la Insula au putut vedea dezastrul”, a declarat Florin Suciu, presedintele ONG-ului „Iubim Natura”.

PUBLICITATE

Luciul de apa din preajma Insulei de Agrement este in grija Administratiei Bazinale „Siret”, intrucât lacul are rol de atenuare a viiturilor, chiar daca Insula este in grija administratiei locale.

„Viiturile din ultimele zile au antrenat toate aceste gunoaie. Administratia Bazinala are o echipa speciala, cu barci, care se ocupa chiar de curatarea apelor pe care le avem in grija si care va intra in functiune imediat ce pericolul de viituri va trece”, a declarat Georgiana Cernat, purtatorul de cuvânt al Administratiei Bazinale „Siret”.

Cum meteorologii au anuntat ca intreaga luna mai va fi capricioasa si, mai ales, ploioasa, este posibil, asadar, ca situatia sa mai dureze câtva timp.

FOTO: Asociatia “Iubim Natura”

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Cred ca indrepti atentia cititorilor intr-o directie gresita cu titlul tau !

    Dezastrul ecologic nu este produs de ploi ci de lipsa de educatie a celor care traiesc in acest spatiu. Natura nu a facut decat sa arate adevarata fata a lucrurilor si poate ca toti cei mai sus mentionati nu vor mai crede ca “ce nu se vede nu exista”. Ploile au fost si vor fi intotdeauna !

    Titlul corect ar fi : “Ploile din week-end au scos la iveala mizeria aruncata de voi ! “

  2. Intradevar imaginile reflecta dezastrul…..din educatia si respectul fata de natura al bacauanului. In rest orice comentariu este inutil.

LĂSAȚI UN MESAJ