Vineri, 04 decembrie 2015, la ora 11.30, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. CONSTANTIN ENE” al judeţului Bacău (I.S.U.J. Bacău) va efectua în poligonul „Lunca Siretului”, din comuna Săuceşti, distrugerea muniţiilor rămase neexplodate rezultate în urma desfăşurării activităţii de asanare a teritoriului judeţului Bacău.

Muniţia care urmează să fie distrusă a fost asanată în luna noiembrie 2015. Ultima operațiune efectuată de echipa pirotehnică din cadrul I.S.U.J. Bacău a avut loc în data de 20 noiembrie 2015.

Pentru distrugerea muniţiei, care constă în: 1 grenadă de mână ofensivă; 1 mină antipersonal; 1 proiectil exploziv calibru 76 mm fără focos; 1 proiectil exploziv calibru 100 mm; 1 proiectil perforant calibru 45 mm; 2 bombe de aruncător calibru 60 mm; 1 corp proiectil exploziv calibru 76 mm, se vor utiliza 2 kg de trotil (trinitrotoluen), precum şi alte mijloace pirotehnice.

PUBLICITATE

Misiunile de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul conflagraţiilor s-au desfăşurat în orașul Târgu Ocna și comunele Brusturoasa, Filipești și Palanca.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ