În perioada 15 aprilie – 31 iulie se desfasoara, la Darmanesti, proiectul „Viitorul scolii este verde”, finantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL România, prin Programul Spatii verzi.
Proiectul, initiat de Asociatia „O Sansa Scolii”, având ca parteneri Liceul Tehnologic Darmanesti si Primaria orasului, îsi propune amenajarea unui spatiu verde în curtea scolii, în vederea formarii constiintei si conduitei ecologice în rândul elevilor.

Obiectivele vizeaza formarea constiintei, conduitei si atitudinii ecologice a elevilor, parintilor, cadrelor didactice si a membrilor comunitatii locale. De asemenea, se urmareste antrenarea elevilor, cadrelor didactice, indiferent de disciplina, în activitati practice de conservare a mediului.
Amenajarea unui spatiu verde în incinta liceului, în care elevi de toate vârstele sa desfasoare activitati recreative se va realiza prin implicarea activa a unui numar cât mai mare de voluntari pentru care comportamentul ecologic va deveni, în timp, un mod de viata.

Lansarea proiectului a avut loc la Liceul Tehnologic Darmanesti prin informarea elevilor, cadrelor didactice, parintilor si membrilor comunitatii locale despre scopul, obiectivele si activitatile proiectului. Printre invitati s-au numarat, din partea Primariei Orasului Darmanesti, primarul localitatii, Constantin Spiridon, Genica Chiturlea, secretar, Alina Stoica, consilier în managementul de proiecte; din partea Ocolului Silvic, au fost Camelia Mihaela Hadarag, tehnicianul silvic Ungureanu Gheorghe si tehnicianul Stoica Neculai.

PUBLICITATE

Consiliul local a fost reprezentat de domnul Jinga Petoil, iar Centrul Europe Direct Comanesti de managerul Narcis Jitaru. Au fost prezente si doamnele Cornelia Bindileu, director la Scoala Gimnaziala Nr.2 Darmanesti si Ionela Lupascu, director la Scoala Plopu Darmanesti, cadre didactice de la scoli din localitate, reprezentanti ai Politiei si ai bisericilor ortodoxa si catolica din Darmanesti.

Popularizarea proiectului în cadrul comunitatii s-a realizat printr-un Mars ECO la care au luat parte elevi din clasele primare si de liceu. De asemenea, au avut loc activitati de ecologizare a unor zone din imediata apropiere a scolii, dezbateri pe teme ecologice, plantare de pomi fructiferi si arbusti ornamentali. Vor urma concursuri de creatie, colectare selectiva de materiale reciclabile, un cros al ecologistilor la care vor participa si elevi de la celelalte scoli din localitate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ