Programul „Scoala de Vara”, inceput de luna trecuta la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva CSEI nr.2 Comanesti, continua! Zilele acestea, 15 elevi, din care 8 de la CSEI 2 s-au bucurat de o noua activitate de vis din aceasta vacanta.

„Cu denumirea «Natura in splendoarea ei», aceasta a luminat ziua copiilor participanti in program printr-o iesire la o cabana din zona Asaului, urmare a bunavointei domnului Marius Spiridon, caruia ii multumim”, ne-a declarat prof. Oana Ardeleanu, de la CSEI 2 Comanesti. Activitatea a avut loc in natura.

Aici elevii au participat la jocuri interactive, au desfasurat diferite activitati practice si artistice, au socializat intre ei, au pregatit si servit masa impreuna, in aer liber. Au fost prezenti si parinti ai elevilor voluntari implicati in program, care au sprijinit organizarea in bune conditii a excursiei. Scopul acestei noi activitati, si, de altfel, al intregului program din Scoala de vara, a fost socializarea elevilor cu nevoi speciale de la CSEI nr.2 Comanesti, prin diferite jocuri.

PUBLICITATE

Coordonatorii sunt: profesori de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” Comanesti – Camelia Popa, Mihaela Prisecariu, Lavinia Misaila, dar si cadre didactice de la Scoala Gimnaziala „Liviu Rebreanu” Comanesti – Aurora Wagner Edith, Daniela Manolache, de la Scoala Gimnaziala „Ciprian Porumbescu” Comanesti, director Constantin Anastasiu, dar si de la la CSEI nr.2 Comanesti.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

 1. Învăţământul băcăoan nu duce lipsă de oameni cu suflet(har pentru meseria de dascăl) numai că trebuie descoperiţi şi cerut ajutorul şi prezenţa lor în activităţi cât mai omeneşti.

  TUTOR VĂ DORESC SUCCESS,SĂNĂTATE ŞI CÂT MAI BUNE FAPTE BUNE.

 2. Se spune ca noi putem pune in lume sau in scoate pe gura, numai acele lucruri pe care le avem deja in interiorul nostru.
  In aceleasi fel, putem vedea in jurul nostru si putem rezona, numai cu acele circumstante si situatii, care ne descriu Universul nostru Interior.
  De aceea, va spun, ca atunci cand ma uit in lume si vad bunatate, compasiune, dragoste, belsug si intelegere, este pentru ca in Viata mea aceste lucruri sunt cotidiene si neintrerupte.
  Transformarea pe care o asteptam de la lume, vine de la noi.
  Zicea cineva la un moment dat: Din ce fel de loc trebuie sa vii, ca sa fii in cautarea Dragostei?
  La fel si noi, punand in Fiinta, Aici si Acum, o lume in care, armonia, bucuria si contributia sunt ingredientele zilnice – facem posibil un Univers in care, copilul cu nevoi speciale de ieri, ajunge consilierul social de astazi, sau cel cu probleme de limbaj si dictie ajunge logoped in gradinita nepotilor tai.
  Am discutat cu D-na Oana Ardeleanu despre o suita de articole care sa reflecte transformarile de amploare care apar in viata unui copil care a facut parte din programele noastre. Curand vom lansa seminarii care sa aduca aceste posibilitati in viata fiecarui om si a fiecarui Roman.

  De acolo, ca intr-o padure, frunzele fiecarui copac se ating cu frunzele copacului vecin; la fel si Om cu Om, starea de bine se intinde la Familii, Comunitati, Regiuni si tari.

  Am debutat in acest program, la nivel de Familie cu o intalnire cu aproximativ 25 de membri, intr-un cadru de vis, in Statiunea Busteni. Aceste lucruri nu aveau sa se intample oricum.

  Rezultatele insa sunt foarte clare: Familia s-a insanatosit Sufleteste, ca si Comunitate. Noi Creatii au aparut si noi conversatii s-au lansat, ranile vechi si netratate au fost vindecate, iar subiectele neabordate inainte au devenit acum posibile si uzuale.
  Cum ar fi sa avem peste tot in Viata noastra discutii de acest gen?
  Un lucru este clar, impactul absentei acestor conversatii il vedem in jurul nostru, peste tot.
  Va astept sa cream impreuna!

  Campurile care nu se ara si nu se planteaza, se umplu curand cu buruienile de pe mosiile vecine. La fel si Viata unui Om, in absenta unor Creatii personale, altele straine vin si isi revendica titulatura.
  Cine vrei sa fii Tu pe mosia ta?
  Mai multe pe Facebook: Tezaurul Dacilor sau Marius Spiridon
  Va multumesc pentru inspiratia de a participa la aceste evenimente sau de a citi acest articol.
  Acest lucru nu avea sa sa intample oricum. O parte din Universul vostru e in ele si aceasta a produs atractia, rabdarea si bunavointa necesare acestei vibratii.

LĂSAȚI UN MESAJ