FOTO: Bacauanii vor piste pentru biciclete / Facebook

Dupa mai multe manifestari pasnice ale biciclistilor din oras organizati in cadrul unui proiect numit “Bacauanii vor piste pentru biciclete”, municipalitatea bacauana a decis, sambata, sa interzica o noua adunare a bike-rilor pe motiv ca s-ar incalca legea referitoare la organizarea si desfasurarea adunarilor publice.

Sambata seara, in fata sediului primariei Bacau fusese programata o intalnire a pasionatilor de biciclete, mai ales ca toata zona cuprinsa intre Policlinica Veche si statuia lui Stefan cel Mare a fost inchisa traficului auto, ca urmare a desfasurari festivalului de teatru.

Cristian Ghinges, organizatorul a ceea ce a numit a fi o “plimbare cu bicicleta” spune ca a primit o adresa oficiala semnata de viceprimarul Vasile Tescaru in care i s-a pus in vedere faptul ca daca va organiza acest eveniment fara aprobarea municipalitatii, va incalca legea 60/1999 cu privire la adunarile publice si va risca o amenda.

PUBLICITATE

adresa-primaria-bacau-amenintare-bikestockadunari-publice

Aceeasi situatie, doua abordari diferite in primariile din judet
________________________________________________________________________________________________________

Cu toate acestea, legea respectiva precizeaza faptul ca “nu trebuie declarate manifestarile care se desfasoara in exteriorul sau in incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat”. Prevederea a fost citata, anul trecut, intr-un raspuns oficial al Primariei Moinesti catre solicitantii unei aprobari pentru organizarea unei manifestatii de protest in fata politiei din localitate. Primaria le-a raspuns, atunci, ca nu au nevoie de aprobare pentru a protesta.

Acelasi lucru il sustine si Cristian Ghinghes. ” Conceptul de “aprobare”nu există în Legea nr. 60/1991, ci doar cel dea declarare a manifestărilor publice” – spune el. “Având în vedere că evenimentul nostru constă într-o plimbare (deci este sportiv) și ne întâlnim în fața Primăriei (clădire de interes public), conform articolului 3 din Legea nr. 60/1991 acțiunea noastră nu trebuia declarată în prealabil”.

In ciuda atentionarii primariei, plimbarea biciclistilor a avut loc sambata seara.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

14 COMENTARII

 1. Cand mafiotii care si-au gasit cuib in primaria si prefectura Bacau vor fi deferiti justitiei? Bacaul se stinge vizibil de la o zi la alta si mafiotii astia nu misca un deget sa mai salveze ceva. Le-a luat cineva averile la puricat? S-a verificat modul in care au fost angajati/alesi?

 2. Da nesimtitul asta milionar de primar cat mai sta in functie? Ce se mai aude cu dosarelele lui? Dar cu cele ale lui benea? Suntem mai rau ca in America de Sud. Cat au sutit pana la urma? Se stie macar? Dar ce averi au asti si de unde?

 3. sorinel vasile teskariu e o nulitate!s-a vazut si cat stapanul lui statea pe dupa gratii!si sa nu comenteze la adresa biclistilor ca ma incadrez si eu in categoria amarastenilor astora nu ca el care isi pune partea dorsala in masina pana ca sa se deplaseze si 5 metri…

 4. Oras de rahat – pute rahatul pe strada, sub diversele lui forme, si nimeni nu face nimic. Este legal sa mergeti la sedintele Consiliului Local, duceti-va acolo vreo cateva sute si veti vedea consilierii astia abjecti cum fug ca gandacii, de frica voastra. Voi sunteti puterea, nu mizeriile astea pe care le-ati votat pe liste, adunatura abjecta de scursori care nu au muncit niciodata si se bucura de ani de zile de roadele trudei bacauanilor. Singura varianta de a scoate rahatul din CL este de a vota, in iunie 2016, numai candidati INDEPENDENTI, pe ntru ca tot ce ati votat pe partide, s-a dovedity talhar si hot penal. Desfiintati partidele astea mizerabile din Bacau, toate infestate cu plosnite si sobolani. Luati-va orasul inapoi, oameni buni.

 5. Daca va reparati bicicletele la Global Service va lasa Tescarici la plimbarici! Daca nu pe patru roti copiii ca la Bc ajungi repede la service si Tescarici vrea profit.

 6. Dl Tescaru si dl Spagarache lucreaza in tandem si sunt pe aceiaisi lungime de unda. Unul ca mentor al doilea ca ucenic. Sunt foarte diplomati si in fata alegatorilor par niste alesi in slujba noastra. De la primarie ne sicaneaza si pun bete in roate celor care doresc sa se manifeste civilizat dar au opinii divergente pe diverse teme

 7. mafiotul ăla urât a declarat că a fost finalizat la termen, proiectul Modernizare Calea Moinești.
  Sunt probe care demonstrează contrariul: termenul a fost prelungit de două ori și Calea Moinești nu este finalizată. S-au oprit la fabrica de Bere, unde încă se lucrează. Cu ce bani ? Cu banii cu care trebuia finalizat proiectul “Modernizare Calea Moinești”. DNA să ne scape de mafioți !
  HAI ROMÂNIA, HOȚII LA PUȘCĂRIE !

 8. Bravo lor, tot tinerii au curaj si sunt convinsa ca tot ei vor salva Romania, acum cand inca se mai poate face ceva.
  Noi, toti bacauanii, ar trebui sa sfidam Primaria Bacau, ca si asa nu face nimic pentru bacauani, ci doar pentru interesele lor personale si de grup.

 9. singura scapare a bacauanilor e ca la alegerile din 2016 sa spuna un NU hotarat acestui stavarake. personal il vad cum va fenta justitia si va candida pentru un nou mandat.ma intreb oare de ce domnul prefect nu l-a suspendat din functie asa cum a procedat cu primarul de la onesti?paremi-se ca e ceva putred tare…

 10. Mâi oameni buni dar voi chiar nu v-ati sâtrurat de comunism? Ce poti sâ faci unor oameni care merg pe stradâ si pe biciclete? Le citesti legea ? Faceti ca Ceausescu…” râmîneti cuminti”! Dar debarasati-vâ o data de neghiobia asta.

  Petre Mazareanu Pr. Dr. Univ. Paris Franta

LĂSAȚI UN MESAJ