2 decembrie 2023
ActualitateVIDEO: Bacaul, gazda de Nationala. Incepe olimpiada de Geografie

VIDEO: Bacaul, gazda de Nationala. Incepe olimpiada de Geografie

Bacaul va fi, anul acesta, gazda Olimpiadei Nationale de Geografie – aflata deja la editia 34, care se va desfasura in perioada 6 – 12 aprilie.

In acest week-end vor fi primiti invitatii si participantii, luni va fi festivitatea de deschidere oficiala a intregului eveniment si, din aceeasi zi, incepe concursul efectiv.

Sunt inscrisi 224 de elevi din intreaga tara, selectionati in urma etapei judetene a olimpiadei de geografie, care vor veni in Bacau insotiti de 42 de profesori, dar si de cei 40 de membri ai Comisiei Nationale de Evaluare. Olimpiada se va organiza la Colegiul Tehnic de Comunicatii „N.V.Karpen”, având sustinerea Ministerului Educatiei Nationale si a Inspectoratului Judetean Bacau.Va fi o olimpiada foarte complexa fiind structurata pe patru probe de concurs – o proba scrisa, una practica pe teren, o alta scrisa pe proba practica si una de baraj, prin care se vor stabili participantii la Olimpiada Internationala de Geografie.

Festivitatea de premiere va avea loc sâmbata, 12 aprilie, in intervalul orar 10.00-12.00, la Sala Ateneu a Filarmonicii „Mihail Jora”. Bacaul va fi reprezentat de 6 elevi – unul de la Colegiul National „Gh.Vranceanu”, doi de la Colegiul National „Vasile Alecsandri”, unul de la Scoala „Miron Costin”, unul de la Colegiul National „Dimitrie Cantemir” Onesti si unul de la Colegiul National „Grigore Moisil” Onesti.

Detalii, in editia de luni a cotidianului DESTEPTAREA.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri