Mii de bacauani de toate vârstele au participat, in weekendul care a trecut, la actiunile dedicate Zilei copilului si desfasurate in deja consacratul festival Arlekin. Evenimentul a fost organizat, in acest an, in parteneriat, de Fundatia Comunitara, Asociatia 11eleven din Cluj Napoca si Primaria Bacau, sub genericul „Bucurie in miscare”.

Astfel, in ciuda vremii ploioase care s-a manifestat in aproape toata saptamâna, iubitorii de distractie, miscare si relaxare s-au perindat pe la numeroasele activitati incluse in programul festivalului, de la dans sicron, bubble fotbal, handbal masculin, demostratii ale militarilor jandarmi, pâna la streetbal, tir cu arcul sau demostratii de lupte greco-romane.

In primele doua zile, activitatile s-au desfasurat in locatii acoperite, data fiind ploaia care a cazut abundent asupra Bacaului, mai exact, la Sala de sport a Colegiului Pedagogic „Stefan cel Mare”, Bazinul Olimpic de Inot si la Baza Sportiva Letea – sala Letea. Vârful distractiei a fost, de departe, Semimaratonul Comunitatii (21 km), desfasurat duminica, 1 iunie, in plin centrul Bacaului.

PUBLICITATE

Astfel, beneficiind de un soare prietenos, deloc toropitor, numai bun pentru sport, cei peste 100 de adepti ai miscarii, de la persoane publice ale vietii politice, economice, sociale bacauane pâna la simpli cetateni ai urbei, copii si adulti, au invadat centrul, alergând in echipa sau individual, pentru o cauza nobila. „Sunt foarte bucuros, in primul rând pentru numarul foarte mare de participanti si spectatori. Am dorit sa promovam un mediu sanatos, bazat pe sport. Insa, sa nu uitam miza acestei actiuni, aceea de strângere de fonduri pentru elevi eminenti ai Bacaului care vor participa la tabara de vara «Creatori de viitor»”, a declarat Catalin Grigoriu, directorul companiei Pambac, participant la semimarathon.

„Este un eveniment unic. Important e ca, in Bacau, a inceput sa se faca simtita prezenta unei asemenea miscari, a alergatorilor. Sper ca, la anul, sa fie gata si pista de la Stadion, sa aiba si bacauanii unde sa alerge, pentru ca acum parcul este singurul loc unde o pot face”, a subliniat Dragos Benea, presedintele CJ Bacau, un alt participant la semimarathon.

Savuroasa a fost incercarea reusita a bacauanilor de a urni din loc un imens camion MAN, demonstrând astfel ca, in Bacau, exista o comunitate care poate face lucruri impreuna, poate schimba lucruri. La final, mai retinem ca, in Parcul Cancicov, militarii bacauani le-au aratat micutilor tehnica de lupta folosita la antrenamente, ziua incheindu-se cu un frumos concert Neghinita si dansuri sportive in fata Prefecturii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ