Clubul de Ecologie şi Turism “Veniţi cu Noi”, împreună cu Asociaia Door to Outdoor din Bacău, alături de parteneri și sponsori, organizează în ziua de 23 septembrie 2018 un eveniment sportiv de ciclism non-profit si fara taxa adresat publicului larg, în cadrul proiectului “Movement Environment Well-Being” , cofinantat prin Programul Erasmus Plus al Uniunii Europene.

DEVIZA COMPETIȚIEI ESTE: ”ÎMPREUNĂ CONSTRUIM O COMUNITATE SĂNĂTOASĂ”

Evenimentul CYCLING FOR A BETTER YOU – BACAU BIKE CHALLENGE XC 2018 face parte dintr-un numar de alte 10 evenimente similare organizate la nivel european în țările partenere în proiect, promovându-se astfel activitățile fizice în aer liber și un stil de viață activ menit să combată sedentarismul și să îmbunătățească bunăstarea individuală și socială. El se adresează participanților de toate vârstele în ideea implicării practice a comunităţii pentru promovarea unui comportament sănătos prin efectuarea de activitati fizice în natură, precum şi prin atragerea şi promovarea practicării a mountainbikeing-ului, a dezvoltării spiritului competiţional şi a obţinerii unor abilităţi tehnice pentru străbaterea unui traseu de ciclism.
Evenimentul sportiv se va desfăşura pe drumurile forestiere de pe raza ocolului Silvic Fântanele .
Manifestarea sportiva se va realiza in 3 forme .
Tura de promendă 6 km, adresată persoanelor cu dizabilități, familiilor și persoanelor vârstnice.
Tura de 20 km MTB
Tura de 45 km MTB

CYCLING FOR A BETTER YOU – BACAU BIKE CHALLENGE este adresat turturor categoriilor de participanți.
Orarul desfășurării evenimentului:
Duminică, 23 septembrie 2018 Clubul Ecvestru Sportiv Decebal – Hemeiusi

Ora 10.00 – Start tura de promenadă
Ora 10.15 – Start tura de 45 km MTB
Ora 10.40 – Start tura de 20 km MTB
Ora 17.00 – Premierea – final ora 18
Printre obiectivele acțiunii se numără:
Creșterea nivelului de conștientizare a societății referitor la persoanele cu dizabilități din rândul comunității.Promovarea activității fizice și a stilurilor de viață corecte pentru a contracara inactivitatea;
Atragerea comunității băcăuane către sport;
În anul 2013 Clubul de Ecologie si Turism “Veniti cu Noi’ Bacau a organizat, cu o pregătire în patru zile, prima editie a unui concurs MTB in apropierea municipiului Bacau denumit ”Bacau Bike Challenge” adunand la start 71 de sportivi

CINE SUNT ORGANIZATORII :
Clubul de Ecologie și Turism “Veniți cu Noi’ Bacău – fondat in 1987 – care urmărește să contribuie la buna funcționare a societății civile promovând valorile morale și inițiind activități sustenabile în vederea găsirii de soluții pentru schimbarea mentalității și comportamentului membrilor comunității din care facem parte.
Principalele activități:
TURISM MONTAN:
– excursii și expediții pe munte: drumeții, alpinism , cățărare, întreținere amenajări turistice igienizări;
– turism sportiv: cicloturism, ciclism montan, caiac.
PROTECȚIA MEDIULUI: studii, amenajări, campanii.
ARTĂ: fotografie, muzică folk, artă plastică.
CURSURI: meteorologie, astronomie, orientare turistică,inițiere în alpinism, turism, artă fotografică, supravieţuire, prim-ajutor.
Principale rezultatele obţinute
Academia Română- Medalia Jubiliară „M. Elias” – Testimonium Laboris
Federaţia Est-Europeană de Turism Profesionist, – Medalia de aur şi Diploma de Onoare pentru „Merite deosebite în turism”, precum şi Medalia de aur şi Diploma Specială pentru „Activitatea competiţională” şi „Premiul de Excelenţă pentru întreaga activitate”.

Asociația DOOR TO OUTDOOR ( D2O) – fondată în anul 2016, cu instructori experimentați în activități outdoor, absolvenți de psihologie, științele mișcării sportului și sănătății, kinetoterapie, ghizi montani autorizați, experiență în turism și alpinism, schi alpin și de ture, cu pregătire atestată în acordarea primului ajutor.
In scurta existență D2O a reușit să aducă în activități peste 3000 de oameni prin tabere de schi, de supraviețuire, evenimente în natură, ture montane, speologie, alpinism sau MTB. A inițiat proiecte celebre precum cel aflat în desfășurare: “ Centenar la + 2500 M”
Prin prisma activităților desfasurate D2O are un caracter unic in Moldova.

Evenimentul a fost conceput si realizat intr-un timp scurt dar la un standard apropiat de cel al concursurilor de MTB de nivel national-elitis prin eforturile deosebite ale celor doua organizatii.PUBLICITATE