Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Bacau a inceput de ieri repartizarea pe post a cadrelor didactice care au participat la examenul de titularizare din acest an. Cei care au obtinut note peste 7 (sapte) vor fi angajati pe perioada nedeterminata (ca titulari in sistem), iar cei cu note peste 5 (cinci), pe perioada determinata (ca suplinitori).

Candidatii de la examenul de Titularizare 2015 au intrat in morisca repartizarilor pe un post sau pe o catedra in sistemul de invatamânt bacauan. Au avut prioritate cei care au note peste 7 (sapte) si au fost declarati astfel titulari. Cele mai solicitate specializari sunt pentru educatori si invatatori, in invatamântul prescolar si primar, dar si pentru disciplinele de Matematica sau Limba si literatura româna. Prima sedinta de repartizare a fost organizata ieri, 27 iulie, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Bacau. Anul acesta sunt disponibile 208 posturi titularizabile (perioada nedeterminata), dar si alte 1.772 netitularizabile (perioada determinata), in total 1.980 de posturi / catedre.

„La examenul de titularizare 2015, inclusiv dupa perioada de contestatii, din cele 549 de teze evaluate, 193 au fost notate cu note peste 7, procent de 35,15 la suta. Alte 232 de teze sunt cu note intre 5 si 7. Cei care au note peste 7 pot ocupa un post sau o catedra titularizabila, adica cu contract de munca pe perioada nedeterminata, iar cei cu note peste 5 vor lucra ca suplinitori, pe perioada determinata.”
prof. Alina Pistol, inspector scolar general adjunct ISJ Bacau

PUBLICITATE

Si cadrele didactice care nu au dobândit definitivarea în învatamânt au putut participa in prima etapa de repartizare (27 si 28 iulie), dar numai in conditiile in care ulterior repartizarii mai au dreptul de a se inscrie la examenul national de definitivare in invatamânt.

Dupa ocuparea posturilor didactice / catedrelor de catre persoanele angajate ca titulare, restul locurilor neocupate se transforma in posturi / catedre cu angajare pe perioada determinata, pe care se va face repartitia candidatilor care au obtinut cel putin nota 5, in ordinea descrescatoare a mediilor.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ