Astăzi, 9 octombrie 2019, a avut loc o vizită de lucru în județul_Bacău condusă de Excelența Sa Marco Giungi, Ambasadorul_Italiei la București

Italia ocupă locul cinci în topul investitorilor străini din România. În județul Bacău activează 324 de firme cu un capital total investit de circa 11 milioane de euro, în care își desfășoară activitatea în jur de 5000 de angajati.

Delegația aflată în vizită la Bacău, compusă din reprezentanți ai ambasadei, ai Camerei_de_Comerț_Italiene pentru România și oameni_de_afaceri din Italia, a fost primită și de către președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, prefectul_Județului Bacău, Valentin Ivancea și subprefectul Paul Claudiu Cotîrleț.

Membrii delegației s-au arătat foarte interesați de potențialul economic și turistic al județului, de infrastructura de business existentă în județ, cât și de resursa umană disponibilă.

O atenție deosebită in cadrul discuțiilor purtate a fost acordată proiectelor de investiții în curs de derulare în județul Bacău, cu accent pe infrastructura_rutieră și aeroportuară, pe extinderea_infrastructurii_de_afaceri în județ și pe oportunitățile de dezvoltare oferite firmelor_italiene în zonă.

Președintele Consiliului Județean Bacău Sorin Brașoveanu și exprimat tot sprijinul pentru a găsi și a diversifica colaborarea între instituțiile prezente la întâlnire.

Vizită și la Primăria Bacău

Primarul Bacăului a primit astăzi vizita Excelenței Sale domnul Marco Giungi, Ambasadorul Italiei la București, însoțit de o delegație formată din reprezentanții Sistemului Italia în România.

“Este a doua întrevedere pe care am avut-o cu Excelenţa Sa, discuțiile purtate fiind axate pe intensificarea relaţiilor bilaterale economice și de business, deja existente între mediul de afaceri băcăuan și mediul de afaceri italian”, a declarat primarul Cosmin Necula.

El l-a asigurat de deschiderea sa, de susținerea eventualelor noi parteneriate și investiții realizate de către antreprenorii italieni în orașul nostru.

“La finalul vizitei am convenit asupra reluării discuțiilor în vederea concretizării unor noi parteneriate economice și de business”, a mai spus primarul Bacăului.