30 aprilie 2024
Actualitate„La Moinești dorim un progres, nu regres în dezvoltarea localității”

afirmă primarul Moineștiului, Valentin Vieru

„La Moinești dorim un progres, nu regres în dezvoltarea localității”

După apariția în ziarul Deșteptarea, în data de 24 ianuarie, a articolului „Moineștiul vrea schimbarea rangului localității, din municipiu în oraș”, primarul municipiului Moinești Valentin Vieru ne-a contactat și a făcut mai multe referiri asupra acestui subiect.

„Avem în localitate numeroase instituții care deservesc locuitorii nu numai din Moinești, ci și pe cei din arealul Ghimeș – Dofteana – Strugari – Berzunți. Aici în Moinești sunt Judecătoria, Parchetul, Agenția Locală de Ocupare a Forței de Muncă, Evidența Populației din această zonă. Noi ne dorim în continuare o dezvoltare pe toate axele de finanțare ce apar pentru localități cu peste 20.000 de locuitori.

În prezent, Primăria Moinești are proiecte admise în valoare de 28 de milioane de euro. Pentru 6 milioane de euro avem deja contractele semnate și urmează să începem lucrări de anvelopare a clădirilor publice, pentru modernizarea Creșei, pentru realizarea unui Centru de agrement pentru persoane cu dizabilități.



Facem demersuri ca Moineștiul să devină din stațiune turistică de interes local o stațiune balneoclimaterică, pentru a depune proiecte care să ne ajute la finalizarea Bazei de tratament (a clădirii fostului hotel). Consiliul Local Moinești și conducerea Primăriei Moinești își doresc un progres și nu un regres în dezvoltarea localității”, a declarat Valentin Vieru, primarul municipiului Moinești.

Edilul – șef al Moineștiului a mai precizat că în prezent se are în vedere dotarea cu aparatură modernă la Ambulatoriul Spitalului Municipal de Urgență din localitate, precum și realizarea mai multor lucrări în zonele urbane defavorizate ale municipiului. Totodată, printr-un proiect (pe mobilitate urbană, aflat în perioada de evaluare), în valoare de 14,5 milioane de euro, se vor afectua reparații în incintele blocurilor, se vor monta camere de supraveghere în municipiu, care va avea și piste de biciclete precum și un stand cu biciclete electrice și mecanice.

„Realizarea unui referendum din bugetul local ar impune și cheltuieli deosebite, plus că toate persoanele ar trebui să își schimbe actele de identitate! Din dorința de a avea un progres, nu susținem demersul de schimbare a rangului localității Moinești, de la municipiu la oraș”.
Valentin Vieru, primar al municipiului Moinești

Reamintim că inițiatorul propunerii de schimbare a rangului Moineștiului de la municipiu la oraș este profesorul Adrian Eftimie, ce a pornit acest demers în anul 2016, la început fiind 30 de susținători. Acest proiect se află acum în procedura de Transparență decizională, fiind organizată și o dezbatere publică, la finele lunii trecute, în care s-a vorbit inclusiv despre organizarea unui referendum local. Pentru această initiațivă sunt așteptate la primăria moineșteană propuneri și sugestii (în scris) ale cetățenilor.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri