17 aprilie 2024
Eveniment95 de ani de traditie si performanta la Colegiul National Pedagogic „Stefan...

95 de ani de traditie si performanta la Colegiul National Pedagogic „Stefan cel Mare”

Elevii si profesorii de la Colegiul National Pedagogic „Stefan cel Mare” Bacau au motive intemeiate de mândrie. Astazi, vineri, 5 decembrie, se implinesc 95 de ani de când s-a pus piatra de temelie a scolii si tot atâtia ani de excelenta in educatie.

De altfel, sub genericul „Traditie si performanta”, in Colegiul Pedagogic se desfasoara, incepând din aceasta zi, mai multe activitati, care sa marcheze acest drum lung al unitatii scolare.

„Startul sarbatorii a fost dat inca de saptamâna trecuta, prin proiectul judetean «Mândru ca sunt român». Acum, derulam un alt proiect «Dimensiunea europeana a culturii române», in parteneriat cu Scoala «Spiru Haret» si Colegiul National «Ferdinand I», care are ca obiectiv promovarea operelor personalitatilor europene ale culturii române in rândul elevilor”
prof.dr. Lavinia Baisan, directorul adjunct al CN PedagogiCCoordonatorul acestui proiect este prof. Anca Heisu. Un alt eveniment aniversar este lansarea revistei on-line a scolii, «Generatia», o publicatie lunara de opinie, atitudine, dar mai ales de creatie a elevilor colegiului. Pe lânga aceste activitati educative, profesorii si scolarii deopotriva incep si campania de voluntariat „Daruind vei dobândi”, coordonata de profesorii Mihaela Chirica, Anca David si Gabriela Oprisan.

„Vom face o colecta de rechizite, dulciuri, jucarii si diferite produse alimentare care vor ajunge la Caminul de batrâni, la Centrul Daniel, Centrul Ghiocelul, Centrul de Asistenta maternala si Centrul Morcoveata. Pe 19 decembrie vom incheia aceasta campanie si speram sa aducem spiritul Craciunului in sufletul celor singuri si cu posibilitati reduse”, a declarat prof. Mihaela Chirica.

Tot de Zilele Scolii are loc si o activitate culturala dedicata implinirii a 120 de ani de la nasterea lui Ion Luca, ccel care a fost unul dintre profesorii de prestigiu ai Colegiului Pedagogic. In acest sens va fi lansata cartea „Drama lui Ion Luca”, scrisa de Liviu Chiscop si va fi pus in scena momentul dramatic „Cheia falsa”, de Ion Luca (coordonatori prof. Victoria Huiban si Sonia Berza), va fi inaugurata o expozitie de pictura si grafica a elevilor, va fi organizata o expozitie de carte apartinând profesorilor scolii, se va derula un program artistic si un colocviu de impresii. La aceasta manifestare sunt invitati si reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean si Universitatii „Vasile Alecsandri” Bacau.

Ziua festiva a elevilor de la Colegiul Pedagogic se va incheia cu Balul Bobocilor, vineri seara, care va fi gazduit de Casa de Cultura, incepând cu ora 17.00. Sub genericul „Anotimpuri”, bobocii participanti se vor intrece pentru titlul de Miss si Mister Boboc 2014. „Atât concurentii, cât si spectatorii prezenti vor avea parte de multe surprize”, a tinut sa precizeze Carmen Ivanciuc, presedintele Asociatiei Pro Pedagogic.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri