Joi 17 octombrie a avut loc la Bucuresti cea de a VII-a editie a Gala Premiilor Active Citizens of Europe, unde au fost premiati cei mai activi si implicati voluntari, organizatii non-guvernamentale si companii din toate tarile europene.

Centrul de Voluntariat al Fundatiei de Sprijin Comunitar a primit distinctia de ONG-ul anului 2012, la nivel european pentru activitatile de voluntariat a celor 200 de voluntari FSC. Au fost avute in vedere toate proiectele si rezultatele obtinute de voluntarii bacauani in anul anterior.

Gala Premiilor Active Citizen of Europe este organizata de fundatia Chance for Life si Volonteurope iar in cadrul evenimentului au mai primit recunoastere si alte companii si voluntari din Romania: Emilian Cerdeev, elev la Colegiul Militar National „Stefan cel Mare”, din Campulung Moldovenesc, a primit premiul dedicat sectiunii „Voluntar” iar Grupul petrolier Rompetrol si Banca Comerciala Romana (BCR), doua dintre companiile care incurajeaza angajatii sa participe la actiuni de voluntariat, au primit cate un premiu la categoria „Companie cu un program exceptional de voluntariat”.

“Ne mandrim foarte mult cu cei aproximativ 200 de tineri voluntari care zi de zi, cu multa discretie si modestie, dar plini de entuziasm se implica in diferite proiecte de interes pentru comunitatea locala. Daca ei sunt prea modesti pentru a se lauda singuri, am considerat ca e datoria noastra morala, ca beneficiari directi ai muncii lor sa le prezentam public rezultatele deoarece sunt adevarate modele chiar si pentru cei de varste mai inaintate. Si iata, munca lor a fost apreciata, de data aceasta la nivel european in cadrul acestei Gale care tinde sa devina o traditie a societatii civile europene. Le multumim si le suntem recunoscatori si cred ca intreaga comunitate locala ar trebui sa le fie deoarece, iata, fac remarcat, din nou, numele orasului nostru in intreaga Europa!“
Gabriela Achihai, presedinte FSC

Alte articole