– in noua runda de concursuri desfasurata de Ministerul Educatiei, singurul candidat pe Bacau pentru functia de inspector scolar general, prof. Theodora Sotcan, a luat examenul cu brio

Avem, in sfârsit, inspector scolar general cu acte in regula, la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Bacau! Prof. Theodora Sotcan, singurul candidat pe Bacau inscris la acest concurs, a trecut examenul organizat de Ministerul Educatiei, cu nota maxima la doua din cele trei probe.

Note foarte bune, obtinute insa cu mari eforturi fizice, pentru ca inspectorul scolar general, acum si cu patalama in mâna, a suferit de curând o interventie chirurgicala grea la coloana. De altfel, problemele de sanatate au fost si principalul motiv pentru care, in martie, când s-au organizat pentru prima data aceste concursuri (dupa o pauza de opt ani), prof. Theodora Sotcan nu s-a putut prezenta. Si atunci a fost singurul candidat din Bacau inscris in competitie.

Probe de foc, media generala 9.50

Examenul pe care l-a sustinut prof. Theodora Sotcan s-a desfasurat la finele saptamânii trecute. Au fost trei probe: dosarul de candidatura (proba eliminatorie), proba scrisa si proiectul de management. Doar la proba de dosar a fost depunctata (nota 8.50) pentru ca nu detine si titlul de doctor, insa la celelalte doua, cele mai importante, a obtinut nota 10 (zece). In final, media finala a concursului a fost de 9.50. Din comisia de examen au facut parte ministri secretari de stat, directorul general al Ministerului Educatiei si trei inspectori scolari generali din tara.

„A fost un examen greu, insa emotiile au trecut in plan secund. Faptul ca am avut probleme de sanatate pot spune ca m-a si ajutat. Am avut mai mult timp sa ma pregatesc bine pentru acest concurs. Deci, in tot raul a fost si un bine.”
prof. Theodora Sotcan, inspector scolar general ISJ Bacau

Urmare a promavarii acestui concurs, prof. Theodora Sotcan va fi inspector scolar general, cu drepturi depline, la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau pentru un mandat de patru ani.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

37 COMENTARII

 1. Felicitări! In sfarsit ati închis gura celor care v-au criticat! Sunteți o adevarata profesionista, care demonstrează de cate ori este nevoie ca sunteți inteligenta si ca reușiți sa treceti cu brio peste obstacole! Va doresc măcar 4 ani plini de realizări.

 2. Felicitări! Sper ca acum ati inchis gura celor care v-au criticat. Ati demonstrat ca sunteți inteligenta si capabilă sa treceti peste obstacole! Va doresc, măcar 4 ani plini de realizări!

  • Eu n-am auzit de nici un scandal de corupție, anu ăsta, ca-n alte județe. M-am bucurat de rezultatele elevilor din Bacău,că ne-am situat pe primele locuri. Slabi sunt cei coruptibili, care lasă loc de compromis – ar trebui să mai avem și proprietatea termenilor…

 3. Normal ca a luat nota mare cu pesedeul in spate,unsa de cine trebuie!A facut lucrarea acasa,nu?Dupa parerea mea,AMIN!Se va continua cu “intimidarile” obisnuite din partea directorilor de proasta calitate care au ochii umeziti dupa bani pentru a “ceda” un post.Banuiesc ca-i va pastra pe multi in scaune pentru ca-i sunt amici.

 4. O penala.
  Concursul a fost de ochii lumii, asa cum sunt si pentru gradatii si grade in randul profesorilor.Isi fac rost de tot felul de materiale si fac proiecte in p point de slaba calitate si plagiate, iar comisia inchide ochii si da nota maxima.
  Ei se fac ca muncesc si noi ne facem ca nu vedem, iar viata merge inainte, prospera pentru ei si in mari necazuri si nevoi pentru altii.
  Pacat ca trebuie sa suportam si sa locuim in aceeasi tara cu asemenea specimene, care isi construiesc cariera pe minciuni, diversiuni, trafic de influenta, dare si luare de mita etc. si toate astea nu numai in invatamant. Am sentimentul ca in Romania lucrurile au scapat de sub control din multe puncte de vedere, iar tarisoara noastra nu isi va mai reveni multi ani de-acum incolo.

 5. Bravo ei ca poate! Fiecare cu norocul si șansa lui in viata! Oricine ar fi fost in locul ei ar fi procedat la fel! Si sincer are si fata si prestanța de inspectoare general!!! Asa ca nu va mai ofticați degeaba! Sa trăiți bine, zic!

 6. Este incredibil cati lingai au postat mai sus ! O tara de lingai ! Oare cand vom scapa de aceste metehne ??? Cat despre concursuri, toata lumea stie cat sunt de “corecte” !!!

  E o rusine pt. Bacau aceasta doamna cu un coeficient de inteligenta f. scazut, dar rosie pana in varful unghiilor !

 7. Pacala lasa tu replica mea! Eu atât iti spun: am trăit bine si pe vremea altei conduceri asa ca mai rau este de voi care va ofticați ca cei sunt multi lingăi… Asa lingăi si trăiți bine si voi! Si cu mintea in urma probabil e mama ta!

 8. Scarba si dezgust pt conducerea ISJ Bacau. Se vede clar ca s-a instaurat iarasi dictatura comunista in tara. Pacat de adevaratii eroi ai loviturii de stat din ’89, ca sacrificiul lor a fost in zadar, adica unii traiesc f bine din furat iar ceilalti de azi pe maine, ca sa-i intretina pe primii, ca patura de mijloc nu prea mai exista.

 9. Nu sunt platit de nimeni si imi exprim opinia in mod liber, iar tu cred ca ai o mare problema de exprimare, ca nu se intelege nimic din intrebarea ta, avand in vedere ca nu are nimeni ID-ul penala(sau poate chiar sotcan e penala?), iar daca ar fi asa si daca citeai mai atent ai fi observat ca eu nu sufar acest mod de examinare si conducerea ISJ. Deci, exprima-te clar si concret in intrebare.

LĂSAȚI UN MESAJ