– in noua runda de concursuri desfasurata de Ministerul Educatiei, singurul candidat pe Bacau pentru functia de inspector scolar general, prof. Theodora Sotcan, a luat examenul cu brio

Avem, in sfârsit, inspector scolar general cu acte in regula, la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Bacau! Prof. Theodora Sotcan, singurul candidat pe Bacau inscris la acest concurs, a trecut examenul organizat de Ministerul Educatiei, cu nota maxima la doua din cele trei probe.

Note foarte bune, obtinute insa cu mari eforturi fizice, pentru ca inspectorul scolar general, acum si cu patalama in mâna, a suferit de curând o interventie chirurgicala grea la coloana. De altfel, problemele de sanatate au fost si principalul motiv pentru care, in martie, când s-au organizat pentru prima data aceste concursuri (dupa o pauza de opt ani), prof. Theodora Sotcan nu s-a putut prezenta. Si atunci a fost singurul candidat din Bacau inscris in competitie.

Probe de foc, media generala 9.50

Examenul pe care l-a sustinut prof. Theodora Sotcan s-a desfasurat la finele saptamânii trecute. Au fost trei probe: dosarul de candidatura (proba eliminatorie), proba scrisa si proiectul de management. Doar la proba de dosar a fost depunctata (nota 8.50) pentru ca nu detine si titlul de doctor, insa la celelalte doua, cele mai importante, a obtinut nota 10 (zece). In final, media finala a concursului a fost de 9.50. Din comisia de examen au facut parte ministri secretari de stat, directorul general al Ministerului Educatiei si trei inspectori scolari generali din tara.

„A fost un examen greu, insa emotiile au trecut in plan secund. Faptul ca am avut probleme de sanatate pot spune ca m-a si ajutat. Am avut mai mult timp sa ma pregatesc bine pentru acest concurs. Deci, in tot raul a fost si un bine.”
prof. Theodora Sotcan, inspector scolar general ISJ Bacau

Urmare a promavarii acestui concurs, prof. Theodora Sotcan va fi inspector scolar general, cu drepturi depline, la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau pentru un mandat de patru ani.PUBLICITATE