Bonurile de ordine se gasesc la jandarmi si la ofiterii de serviciu / foto: Ramona Ionescu

-concedii de odihna limitate pentru functionari si programari pe zile pentru primirea solicitarilor destinate eliberarii pasapoartelor – aceasta pare sa fie reteta de succes pentru evitarea aglomeratiilor la ghiseele Serviciului Pasapoarte, care in aceasta luna este mai aglomerat decât de obicei.

Aceasta situatie era previzibila in conditiile in care luna august este cunoscuta ca fiind cea mai aglomerata din an. Pentru ca lucrurile sa se desfasoare in conditii normale, cms. sef Florentina Neamtu, seful Serviciului Pasapoarte Bacau, a decis ca zilnic sa nu fie preluate mai mult de 150 de cereri, iar de la o zi la alta sa se faca programari pe baza de liste si de bonuri personalizate. „In aceasta perioada am limitat concediile de odihna pentru a-i avea la serviciu pe majoritatea colegilor. Programul de lucru cu publicul este in continuare 8.30 – 16.30, cu exceptia zilei de miercuri când programul se prelungeste pâna la ora 18.30.

Avem la ora actuala programari pentru doua zile in avans, iar activitatea decurge in conditii normale. Cetatenii nu trebuie sa stea la rând, deoarece, in baza bonurilor primite pot consulta camera live pentru a vedea la ce numar de ordine s-a ajuns si isi pot programa mai bine timpul liber”, declara cms. sef Florentina Neamtu, seful Serviciului Pasapoarte Bacau.

Telefonul cetateanului

PUBLICITATE

Pentru o informare cât mai buna a bacauanilor, conducerea Serviciului Pasapoarte a infiintat telefonul cetateanului. La numerele 0234/552.573 si 0234/552.569 pot suna persoanele care doresc lamuriri cu privire la programul de lucru, actele necesare la dosar, sistemul de programare, modalitatea de depunere a documentelor etc.

La aceste numere de telefon raspund fie seful Serviciului Pasapoarte, fie secretara, iar cetatenii primesc lamuririle necesare. In plus, in luna august, pe lânga programul normal de audiente, cms.sef Florentina Neamtu primeste la discutii si persoanele care sunt in situatii speciale si au nevoie de lamuriri suplimentare. Sistemul de eliberare a bonurilor personalizate functioneaza in baza cartii de identitate, fiind eliminate astfel metodele neortodoxe practicate de cei care luau bonuri de ordine nejustificate pentru a obtine avantaje personale. „Am eliminat cozile odata cu implementarea acestui sistem de bonuri personalizate eliberate de ofiterii de serviciu. Pentru mentinerea ordinii publice ne bucuram de sprijinul partenerilor de la Gruparea Mobila de Jandarmi si de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi”, spune Neamtu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ