Elena Popa spune ca ar prinde bine un magazin in cartier / foto: Ramona Ionescu

O incursiune facuta in cartierul Serbanesti m-a dus pe strada Viitorului. La cât de aglomerata este Calea Romanului, ma asteptam la aceeasi forfota si pe strazile adiacente, insa realitatea este cu totul alta. Pasii m-au purtat pe lânga Scoala “Nicu Enea”, iar viziunea despre ce ar putea ascunde acest cartier s-a schimbat deodata.

Strada pustie si curtile goale lasau impresia ca toata lumea se odihneste la umbra sau este plecata la serviciu. Case modeste si vile luxoase se aliniau frumos una lânga cealalta, fara a deranja cu nimic prin arhitectura. Spre capatul strazii se auzea motorul unui tractor care dadea rateuri, semn ca cineva incerca sa il repare. Zgomotul m-a atras intr-acolo, in speranta ca voi putea schimba o vorba cu oamenii locului despre nevoile si necazurilor lor. La un moment dat, tractorul o zbugheste din curtea unei case, imbracat intr-un nor gros de fum si ambalat la maxim de conducatorul auto se pierde in departare.

In urma lui a ramas cascata larg poarta gospodariei, semn ca tractoristul avea sa se intoarca repede. Dau sa-mi continui drumul, insa, de pe o alta poarta imi iese in cale o femeie. Elena Popa este pensionara si pentru ca timpul ii permite, se asterne la vorba cu mine. Se vede treaba ca femeia in vârsta de aproximativ 70 de ani a fost o vrednica gospodina la viata ei, pentru ca incepe imediat sa-mi spuna ca a venit la o vecina sa imprumute un borcan de zahar ca sa faca o placinta.

PUBLICITATE

“Mi-e greu sa ma duc pâna la magazin doar pentru atâta lucru, iar cel mai apropiat e la doua strazi de aici. A mai fost un magazin la scoala, dar s-a desfiintat, un alt vecin a incercat si el sa tina un magazin dar n-a mers, asa ca cel mai apropiat market este la doua strazi distanta. Ne-ar prinde bine un magazin mai aproape ca majoritatea suntem in vârsta si ca sa faci aprovizionarea tocmai din oras ne vine destul de greu”, spune Elena Popa. In discutia noastra se amesteca intre timp si o alta localnica, al carei of este starea drumurilor.

“A cam inceput sa se strice asfaltul de pe strazi si am vrea ca primaria sa refaca covorul asfaltic. Sunt ani de zile de când s-a facut aceasta investitie si a cam venit vremea pentru turnarea unui nou strat de asfalt”, declara Ileana Dulgheru. Discutia a fost intrerupta de o convorbire telefonica, asa ca m-am despartit de cele doua femei. In concluzie, refacerea strazilor si deschiderea unui magazin in zona ar fi principalele griji ale oamenilor din cartierul Serbanesti. In rest, oamenii se declara multumiti pentru ca au toate utilitatile la poarta casei. Bani sa fie!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Va invit si pe strada Muscatelor din cartierul Izvoare.Tare m-ar interesa un punct de vedre oficial in urma nenumaratelor promisiuni neonorate de asfaltare a strazii sau de balastare.De ce se incep proiecte si nu se finalizeaza?

  2. Nu astea sunt principalele griji ale cartierului Serbanesti. Exista 4 magazine pe doua stradute, ceea ce cred eu, este suficient. Acum 4 ani era doar unul. Daca observati mai cu atentie, pe calea Romanului si pe Calea Barladului, tot in cartierul Serbanesti, nu exista trotuare. Porneste un trotuar abia de la Scoala Nicu Enea spre iesire, si acela este numai pe o banda. Daca vrei sa mergi pana in oras pe jos, trebuie sa mergi pe carosabil, unde este extrem de periculor. Benzi pentru biciclisti? Pubele nu au fost niciodata. Oborul din fiecare duminica lasa o mizerie de nedescris. Pe calea Barladului, de la un moment dat nu exista nici canalizare. Si pot sa continui lista adevaratelor probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ