S-a consumat si a doua etapa de repartizare a elevilor absolventi de gimnaziu in liceele bacauane. Asta dupa ce, in prima etapa, de la mijlocul lunii trecute, prin aplicatia www.edu.ro, au fost validati 4.022 de candidati.

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Bacau a pus la dispozitie, in acest an, 4.760 de locuri pentru admiterea 2015 in colegiile si liceele din intreg judetul.

„In aceasta a doua etapa s-au inscris 35 de elevi. Doi dintre sunt din afara judetului. Toti au fost repartizati.”
prof. Alina Pistol, inspector scolar adjunct ISJ Bacau

PUBLICITATE

Din cei 35 de elevi repartizati, 32 sunt cei care, in prima etapa, pe motiv ca nu au completat bine fisele de optiuni, nu au putut fi validati. Dintre acestia, prima medie, de 8.30, a apartinut unui elev absolvent al unei scoli din comuna Plopana, iar ultima – 3.02, a unui elev din Moinesti. Cei doi elevi din alte judete sunt Vrancea si Bistrita Nasaud, cu media de admitere 4.37 si, respectiv, 6.25, ambii fiind repartizati la Colegiul „Gr.Antipa” Bacau.

In prima etapa, inca 105 „straineri”

Dintre elevii repartizati in prima etapa sunt si 105 „bobocei” veniti in liceele bacauane din judetele Neamt, Vaslui, Vrancea, Iasi, dar si Hunedoara, Caras Severin, Dolj, Brasov sau Maramures. Acestia s-au indreptat in special spre colegiile „Vranceanu”, „Alecsandri”, „Ferdinand I”, Catolic „Sf. Iosif” si Pedagogic „Stefan cel Mare”, toate din Bacau, dar si catre liceele din Buhusi sau Sascut. Prima medie a candidatilor repartizati din alte judete la noi este 9.91 si apartine unui elev din Adjud, iar ultima, 3.22, a unui elev din judetul Neamt.

Etapa a III-a de repartizare, pentru elevii intârziati, care vor alege Bacaul pentru a-si continua studiile, se va desfasura intre 3 si 4 septembrie.

Mai sunt peste 700 libere

In Bacau, au mai ramas locuri libere la colegiile „Gr. Antipa”, „H.Coanda”, „A.Saligny”, „D.Mangeron” si Liceul Tehnologic „P.Rares”, iar in judet la „C.Negri” Tg.Ocna, Sportiv „N.Comaneci” Onesti, „Gh.Asachi” Onesti, „P.Poni” Onesti, „Gr.Cobalcescu” Moinesti, „I.Borcea” Buhusi, „D.Ghika” Comanesti, liceele tehnologice din Parincea, Podu Turcului, Sascut, Onesti, Darmanesti, Faget si Rachitoasa.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. ……..aproape 750 de locuri mai multe decat numarul de absolventi , aprobate prin plan de scolarizare de inspectoratul scolar !!!!!!!!!!!!! Cu tot cu cei veniti din strainatate sau din alte judete ! Saptamana de saptamana , luna de luna , semestru de semestru , an de an profesorii intocmesc si transmit diverse situatii statistice , iar amaratul asta de inspectorat nu este in stare sa coreleze numarul de absolventi cu cel de locuri in scoli … Se trezesc in toamna ca sunt scoli cu clase intregi neocupate …. si bineinteles ca sunt vinovati profesorii si directorii ca nu se ocupa ! De unde sa aducem copii , de pe Luna ??!! Sunt licee cu 12-14 clase de a IX-a care, la care se invată si in curtea scolii , iar altele, dotate si curate stau goale … PENTRU CE EXISTA INSPECTORATELE SCOLARE ??? SA FACA PROIECTE POMPOASE FARA VALOARE SI FINALITATE DIN CARE SA-SI UMPLE BUZUNARELE CU BANI EUROPENI LA NIVEL EUROPEAN ???? RUSINE ! RUSINE ! RUSINE !

LĂSAȚI UN MESAJ