Uite cardul national de sanatate, nu e cardul! Folosirea lui obligatorie a fost amânata. Din nou. A patra oara! Motivul? Oficialii de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) spun ca s-a luat aceasta decizie pentru ca nu toti asiguratii au intrat in posesia lui. In Bacau ar mai fi vreo 3.000, din cele peste 430.000, câte au fost tiparite pentru judetul nostru.

Si pentru a nu se intra in panica, reprezentii CNAS vin insa cu precizari clare: „reglementarile legale în vigoare privind prezentarea si utilizarea cardului national de sanatate, precum si acordarea serviciilor medicale, medicamentelor si dispozitivelor medicale prin utilizarea cardului national de catre furnizori ramân nemodificate.” (comunicat CNAS). Cu alte cuvinte accesul la medici si la servicii medicale se face exact ca pâna acum, insa oamenii nu sunt obligati sa prezinte si cardul national de sanatate.

Acesta a fost implementat la inceputul anului. Initial s-a anuntat ca va fi valabil incepând cu 1 februarie, apoi cu 1 mai, apoi de la 1 iulie si, in final, 1 august. Acum, se lanseaza o alta data: 1 septembrie. Cât sa treaca perioada concediilor, care sa-l citam din nou pe Vasile Ciurchea, presedintele CNAS.

PUBLICITATE

„Oricum, dovada calitatii de asigurat este data de sistemul unic national, la care au acces toti furnizorii de servicii medicale, asa ca cei care nu au inca acest card beneficiaza obligatoriu de servicii medicale gratuite oferite de legislatia care guverneaza sistemul sanitar”, a mai si Dan Stoica, director executiv la CJAS Bacau.

Implementarea cardului national de sanatate a fost gândita pentru stoparea evaziunii fiscale, aplicarea ordinii in sistem si mentinerea unei fise medicale printr-un viitor dosar medical electronic pentru fiecare pacient.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ