FOTO: CRE Bacau

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău, în cooperare cu lucrătorii Centrului Regional de Ecologie Bacău, în data de 10.06 a.c., în jurul orei 12.00, în timpul executării unei acţiuni ce viza combaterea braconajului piscicol şi a pescuitului recreativ/sportiv fără respectarea prevederilor legale, a surprins în flagrant pe lacul Bereşti, comuna Sascut, doi tineri care pescuiau folosind trei plase de tip monofilament.

În urma interceptării şi legitimării, jandarmii au identificat pe I.A. în vârstă de 18 ani şi pe P.F. de 19 ani, în timp ce pescuiau folosindu-se de trei plase de pescuit tip monofilament cu dimensiuni de 1,5 m. x 50 m fiecare.

Drept urmare, jandarmii au întocmit persoanelor respective actele de constatare pentru încălcărea prevederilor din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, aceştia şi plasele de pescuit fiind predate lucrătorilor de poliţie pentru continuarea verificărilor în acest caz.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Eu nu inteleg formularea jandarmilor ca li s-au intocmit acte de constatare……bla , bla , bla, branconajul nu este infractiune si nu este stipulat in Codul Penal cu inchisoare, acesti indivizi trebuie arestati pe loc , dusi la zdup si acolo sa li se faca actele de constatare. Daca nu se intervine in forta si sunt ,,mangaiati,, cu o amenda , care oricum n-o vor plati niciodata , perpetuam acest fenomen la nesfarsit, trebuie fermitate. Daca legea nu e clara, putem face lobby pe langa senatori si deputati, petitii, sa o schimbam si sa fie foarte clara ca-n west, ai fost prins la branconat arestat pe loc sau cautiune de 100.000 eur, sa vedem atunci cati parliti de betivi din satele riverane vor mai indrazni sa iasa pe lac cu setca!

  2. Uite de aia nu le este frica braconierilor de “stat”… se intocmeste o foaie mazgalita si in cel mai rau caz un 6-7 milioane amenda si plasele confiscate.ma aouc si eu de braconaj ca renteaza vad….faci cateva zeci de milioane pe luna si iesi in oaguba doar cu 6 7 milioane… chiar renteaza.autoritati de rahat. Duceti-va la Galbeni pe baraj ca acolo se baga plasa in balta in fiecare noapte cu ajutorul barcii de la paznic.sunt mana in mana cu paznicul.am vazut cu ochii mei… am facut 5 sesizari anul trecut in decurs de 2 zile.mi-au spus ca au luat la cunistinta si se vor deplasa.pe dracu..tot asa a ramas

LĂSAȚI UN MESAJ