– in spatele fostului complex comercial Tic-Tac, zona extrem de aglomerata, se ridica un imobil cu cinci etaje – in ciuda nemultumirilor exprimate de vecini, blocul va fi realizat, daca Planul Urbanistic de Detaliu va fi aprobat in sedinta de joi a Consiliului Local

Consilierii locali bacauani vor dezbate in sedinta de joi oportunitatea realizarii unui proiect ce a iscat deja o multime de nemultumiri. Este vorba despre ridicarea unui imobil cu cinci etaje inghesuit in spatele fostului complex comercial Tic-Tac, cu destinatie de birouri si locuinte, iar in jur 21 de locuri de parcare.

Beneficiarii proiectului sunt medicul Robert Coneac, fratele medicului, Constantin C. Coneac, precum si Magdalena Coneac, George-Ioan Coneac si Carmen-Isabela Topliceanu. Ei doresc sa ridice la adresa Erou Ciprian Pintea 12D, pe o suprafata de circa 250 de metri patrati, din totalul proprietatii pe care o detin acolo, de 630 de metri patrati, acest bloc, despre care vecinii, rezidenti de când lumea ai zonei, spun ca va produce doar disconfort.

PUBLICITATE

Toti vecinii, persoane fizice sau juridice, au avut obiectii fata de ridicarea constructiei. In prezent, zona este extrem de aglomerata de masini care merg spre Universitate sau care parcheaza chiar in zona vizata.

Circulatia se desfasoara, practic, pe o singura banda cu o latime de 3,7 metri, iar ambuteiajele sunt ceva frecvent, astfel ca despre viitoarea cladire amplasata tocmai in mijlocul acestui haos se spune ca va aduce doar deservicii. Vecinii amplasamentului au depus la Primarie un memoriu cu liste de semnaturi in care, printre altele, spun ca amplasarea imobilului va suprima un mare numar de parcari, inclusiv pentru Universitate. De asemenea, vecinii au spus ca „se limiteaza spatiul vital al celor din zona si s-ar crea o aglomerare urbana inadmisibila ce ar genera un stres social imens, reducând simtitor calitatea conditiilor de trai a celor din zona, dar si a celor care o tranziteaza”. In memoriu se mai spune ca „afluirea/defluirea pietonala si rutiera in zona este deja un calvar mai ales la orele de vârf (…), iar constructia ar produce blocaje cu consecinte dezastruoase pentru agentii economici si persoanele fizice”.

Insa câinii latra, caravana trece. Pe hârtie, lucrurile sunt in regula, nicidecum cum spun locuitorii zonei, astfel ca la toate sesizarile s-au gasit raspunsuri care sa le inchida gura. Ce-i drept, terenul este proprietate privata, iar parcarea masinilor acolo nu a fost tocmai in regula. In plus, in calitatea sa de co-proprietar al terenului pe care va fi amplasat blocul, Constantin C. Coneac si-a vazut linistit de treaba si a obtinut avizele necesare si de la Primarie, de la E.ON, CRAB, Thermoenergy, Telekom, Mediu sau Politie. Mai ramâne ca si Consiliul Local sa aprobe Planul Urbanistic de Detaliu, iar in scurt timp, pe locul in care nu a existat niciodata vreo constructie, ci doar niste curti desfundate inainte de sistematizarea din anii comunismului, iar apoi niste garaje pasagere, sa se ridice o mândrete de bloc, intru confortul locatarilor sai si mai ales a riveranilor.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

13 COMENTARII

 1. Dar acesti domni de unde au bani pentru aceasta realizare. Salariul de nugetar sigur nu are cum sa fie explicatia. Deci, avem de primit explicatii si dovezi.

 2. Pt toti saracii care cred ca blocul se va ridica din bani cash va doresc un sincer “desteapta-te romane !” Cat de prost sa fii sa faci un bloc pe persoana fizica?! E clar ca se face pe firma si binenteles ca se va face cu bani de la banca.Si chiar daca ar exista posibilitatea sa aiba atatia bani cash pt a termina investitia , cat de bou sa fii sa nu-ti faci rate la banca cu care te poti si scadea la impozit.Dar revin si ma intreb ce cauta atatia parerologi unde nici macar nu le fierbe oala.

 3. Problema nu e de unde au bani. Treaba lor!
  Problema este ca acest oras este deja supraaglomerat, nu are suficient spatiu verde (vezi praful care ti se depune pe mobila in fiecare zi) nu are locuri de parcare, nu are piste pt biciclisti, nu are trotuare dimensionate corespunzator, nu are aspect frumos ( nici macar in zona centrala), nu are o conducere competenta ( nici primar nici consilieri nici arhitect sef), nu are etc.
  Toti acestia din urma vorbesc ce vor oamenii sa auda in campanie, dupa care pun in practica ideile lor de afaceri pe bani publici.
  Oare isi mai aduce aminte dl primar Strambalche ca a promis dezvoltarea orasului pe axa est-vest??? Probabil ca nu!! Dar ca tot veni vorba, explicatia ar veni imediat de la cel mai profesionist purtator de cuvant al Primariei (se stie el): “acest bloc ce se va construi nu exista in PUG dar asta nu e o problema…. Cred ca il putem integra pe Axa Est-Vest de dezvoltare a orasului, chiar in MIJLOCUL axei”
  In locul tuturor celor promise in campanie, acesti indivizi care conduc Bacaul (mai ales consilierii locali) au transformat orasul intr-o aglomerare urbana prafuita aproband tot felul de constructii private ( cabinete medicale, magazine de cartier, biserici, blocuri, garaje) contructii care sufoca orasul. De parca li s-a terminat terenul de contructie din jurul orasului.

 4. De ce voi romanii tot i-l asteptati pe Tepes??Asteptati mereu sa vina altul sa va rezolve problemele.Nu ati fost in stare sa va alegeti nici macar un presedinte roman….altii sunt vinovati,nu voi…Daca oamenii au bani obtinuti legal sa faca o constructie nu au decat sa o faca…Aveti iluzia ca stiti ce e democratia dar de fapt habar nu aveti……….

 5. cipi esti unu de ala de nu intelege nimic din ce se intamplain jurul lui?! nu e vina ta prietene, natura e de vina ca nu ti-a pus nimic acolo sus in centrul de control daca intelegi ce vreau sa-ti zic

 6. Mircea Bran-copt-mir cred ca simptomalogia de a pupa sau suge ti se trage de la asa zisele ”excursii” bisericesti efectuate la ciolanele mult adulate.Mult succes in viata cealalta , ca in asta ai dat-o in bara lamentabil.

LĂSAȚI UN MESAJ