Dupa ce a fluturat “tricolorul” La Balcaniada sI la Europene, Benchea Joca va reprezenta România sI la Mondiale

Veteranul atletismului bacauan, Martin Benchea Joca se pregateste pentru provocarea carierei. Duminica, sportivul in vârsta de 61 de ani va lua startul pentru prima data la un Campionat Mondial de Maraton, editia din acest an fiind gazduita de orasul francez Lyon.

Benchea Joca va concura la categoria de vârsta A60 de ani, acolo unde sunt inscrisi 53 de atleti din intreaga lume. “Majoritatea au o experienta net superioara mie. Unii au zeci de Mondiale la activ, altii au sute de maratoane alergate, insa nu ma simt cu nimic inferior adversarilor mei. Entuziasmul si bucuria participarii, in premiera, la o competitie de un asemenea nivel, ma fac sa fiu foarte increzator”, a declarat atletul bacauan, care are ca obiectiv clasarea in Top 10:

“Daca vin in primii zece, e perfect. Vom alerga la ora 8.00, ora României, intr-un parc de 120 de hectare din Lyon. Ora imi convine de minune deoarece eu ma simt foarte bine când alerg dimineata”. Pe lânga steagul României pe care il va lua cu el la Lyon, Martin Benchea Joca va concura cu o bentita tricolora, realizata special pentru acest eveniment de o sustinatoare din Bacau.

PUBLICITATE

“Duc tricolorul românesc la Lyon in speranta unui rezultat cât mai bun”, a concluzionat multiplul campion de veterani al României.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ