Atmosfera efervescenta s-a inregistrat joi seara la Bazinul Olimpic de Inot la evenimentul caritabil Swimathon organizat de Fundatia Comunitara din Bacau. Manifestarea a presupus organizarea unei competitii sportive care a avut ca scop strângerea de fonduri destinate mai multor cauze sociale din Bacau.

Practic, zeci de personalitati ale vietii politice, sociale, sportive etc. si-au dat mâna, parcurgând inot câteva ture de bazin. Cu jumatate de ora inainte de inceperea competitiei, nu puteai arunca un ac in jurul bazinului, intreaga zona fiind intesata de masinile celor veniti sa sustina nobila cauza a organizatorilor.

De altfel, sute de sustinatori ai proiectelor care vor beneficia de fondurile colectate cu aceasta ocazie s-au inghesuit, la propriu, in tribunele Bazinului Olimpic de Inot. Laudabila este in primul rând decizia de a participa la acest eveniment caritabil a diversilor actori ai societatii civile, de la politicieni, artisti, doctori, fosti sportivi de performanta, pâna la bloggeri, ziaristi, directori de institutii si fosti militari de cariera.

I-am zarit, in multimea de oameni care se agita cu bucurie in tot spatiul sportiv, pe senatorul Dragos Luchian, consilierul local Cristi Manolache, pe Gabriel Lupu, Andre Muit, Iulian Ciurea, Alin Nastasa, Cezar Ivanof, alaturi de alti zeci de sustinatori ai actiunii filantropice care au acceptat sa faca valuri in scop caritabil.

Retinem si cele opt organizatii neguvernamentale din Bacau care au subscris initiativei Fundatiei Comunitare, fiecare cu proiecte extrem de importante: Asociatia Lumina din Comanesti care, prin proiectul “Împreuna la masa copilariei!”, doreste sa strânga fonduri pentru copiii si tinerii diagnosticati cu boli limitative de viata, FSC cu proiectul “Swim for a dream. Si eu vreau la liceu!” prin care copii sarmani de la tara vor fi ajutati sa mearga la scoala, Fundatia Teatrala “Neghinita” care doreste sa construiasca doua teatre in orasul Bacau, unul pentru copii si altul pentru publicul larg, Inner Wheel, care intentioneaza sa construiasca o camera senzoriala pentru copiii Centrului “Daniel”, Asociatia “Mutatis Mutandis” cu proiectul “Centrul Judetean de Urgente Psihologice”, Asociatia “Betania”, care are ca obiectiv invatarea a sapte copii cu autism sa vorbeasca, Fundatia Comunitara Bacau cu Programul de voluntariat YouthBank (YB) si Asociatia Sindrom Down Bacau care prin programul “Permiteti-ne. Da – Eu vreau sa muncesc!” lupta sa integreze persoanele cu sindrom Down pe piata muncii.

La inchiderea editiei, se reusise colectarea din donatii si promisiuni de donatii, a circa 40.000 de lei (400 de milioane de lei vechi). In plus, galeria de sustinatori cea mai zgomotoasa a beneficiat de bilete la concertul trupei Vunk, de aseara, de la Teatrul de Vara.

“M-a uimit numarul mare de participanti si de sustinatori ai acestora, de atmosfera incinsa, vie, animata, si asta inseamna pentru noi o iesire din cotidian. Acest gen de actiune este binevenita pentru oameni, ei având uneori nevoie sa interactioneze mai bine intrei ei, sa se cunoasca, sa aprecize gesturile care se fac prin astfel de actiuni caritabile”.
Marioara Popa, presedinte ASCHN Bacau

“E minunat ca, dupa 23 de ani, comunitatea bacauana are aceeasi voce si mai ales este atât de solidara, oamenii adunându-se cu totii in numele unui deziderat”.
Sebastian Sufariu, presedinte Fundatia Comunitara Bacau

“Pentru copii trebuie sa facem tot ce ne sta in putere, mai ales pentru cei care au avut parte de o soarta cruda”
Alin Nastasa, comisar sef CJPC BacauPUBLICITATE