Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau a finalizat prima perioada de admitere. Pentru studiile universitare de licenta oferta educationala de anul acesta este de peste 700 locuri bugetate si circa 1.750 de locuri cu taxa. De asemenea, la studiile universitare de master sunt alocate, per total, 370 de locuri bugetate si aproape 800 locuri cu taxa. Pâna acum s-au inscris 1.345 de candidati la studiile universitare de licenta si 519, la studiile universitare de master.

„Fata de anul trecut se observa o crestere la ambele forme de invatamânt. Concurenta mare va fi si in sesiunea din toamna, având in vedere candidatii din diaspora care inca nu au confirmat locurile, cât si sesiunea de bacalaureat din toamna.”
conf.univ.dr. Cristian Cirtita – Buzoianu, (foto) prorector cu etica si imaginea universitatii

Oferta educationala a celor 5 facultati – Inginerie, Litere, Siinte, Stiinte Economice, Stiinte ale Sportului, Miscarii si Sanatatii – cumuleaza un numar de 35 de programe de studii universitare de licenta si 24 de master. Conducerea Universitatii „Vasile Alecsandri” din Bacau face insa, in continuare, demersuri la Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice pentru suplimentarea numarului de locuri bugetate, atât la licenta, cât si la master.

PUBLICITATE

Oferta Universitatii “Vasile Alecsandri” pe studii de licenta:

– Facultatea de Inginerie: Ingineria mediului, Inginerie chimica, Inginerie energetica, Ingineria produselor alimentare, Calculatoare si tehnologia informatiei, Inginerie mecanica, Inginerie industriala, Mecatronica si robotica, Inginerie si management.
– Facultatea de Litere: Limba si literatura Româna/Engleza, Limba si literatura Româna/Franceza, Limba si literatura Engleza/Franceza, Limba si literatura moderna Engleza/ Franceza, Stiintele comunicarii, Traducere si interpretare (Engleza/Franceza)
– Facultatea de Stiinte: Matematica, Informatica, Biologie, Stiintele mediului, Stiinte ale educatiei
– Facultatea de Stiinte Economice: Administrarea afacerilor, Contabilitate, Marketing
– Facultatea de Stiinte ale Miscarii, Sportului si Sanatatii: Educatie fizica si sportiva, Kinetoterapie si Psihologie

Oferta Universitatii “Vasile Alecsandri” pe studii de master:

– Facultatea de Inginerie: Ingineria mediului, Ingineria produselor alimentare, Ingineria chimica, Ingineria energetica, Ingineria industriala, Ingineria mecanica, Inginerie si management, Mecatronica si robotica
– Facultatea de Litere: Filologie si Stiinte ale comunicarii
– Facultatea de Stiinte: Biologie, Informatica, Matematica si Stiintele Educatiei
– Facultatea de Stiinte economice: Contabilitate, Marketing
– Facultatea de Stiinte ale Miscarii, Sportului si Sanatatii: Stiinta sportului si educatiei fizice

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. o prostire imensa a maselor de populatie, o universitate care promoveaza mediocritatea si lipsa clara a unei viziuni asupra pietei muncii pentru studentii sai.

  2. Universitatile sunt fabrici de diplome. Din pacate inca ai nevoie de cartonul acela daca vrei sa reusesti intr-un anume domeniu. Nu toti au talent antreprenorial spre exemplu.

LĂSAȚI UN MESAJ