– isteria din mediul online a lăsat, însă, să se înţeleagă că Poliţia ar avea plan de amenzi pentru această abatere şi, speriaţi, băcăuanii au dat fuga în magazine, unde au golit rafturile magazinelor de truse auto şi stingătoare

Poliţiştii din judeţul Bacău au aplicat, în luna martie, 41 de amenzi pentru lipsa kit-ului de siguranţă auto (stingător, trusă de prim-ajutor, triunghiuri reflectorizante), ceea ce înseamnă că s-au dat cam trei amenzi în două zile.

Au fost mai multe decât în primele două luni ale acestui an, când s-au aplicat în total 29 de sancţiuni, însă numărul tot nu este mare, dacă ţinem cont de faptul că agenţii de la Serviciul Rutier aplică pe lună, în medie, 3.500 de amenzi.

„În luna martie 2017, în judeţul Bacău, au fost aplicate 41 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 20.880 lei, conform art. 100, alin. 1, pct. 13 din O.U.G 195/2002 (n.r.- pentru conducerea unui autovehicul şi tractor agricol sau forestier care nu este dotat cu trusă medicală, triunghiuri reflectorizante şi stingător pentru incendii, omologate)”, spun oficialii de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău.

Rezultatele arată că poliţiştii din trafic nu au „vânat” şoferii care nu aveau acest kit de siguranţă în portbagaj, dar, pe internet, încă de la finele lunii februarie, s-a lansat ideea că se fac controale pe această temă. De frica amenzilor, cei care au autoturisme, dar nu aveau trusă medicală, triunghiuri reflectorizante ori stingător, deşi erau obligatorii, au mers în magazine şi, practic, au golit rafturile de aceste produse.

Comercianţii au profitat de situaţie, şi-au tot refăcut stocurile şi au avut vânzări record, ceea ce a fost bine pentru ei, dar nu este tocmai rău nici pentru clienţii lor. Cu această ocazie şi-au cumpărat kit-ul şi, astfel, au scăpat de grija unei amenzi.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Stateau cu trusele nevandute si s-au gandit sa lanseze o stire falsa cum ca politia face razii prin truse si stingatoare, multi oricum nu aveau de nici un fel, nici macar expirate. Iar la noi cum se da share pe FB la orice ineptie, a inceput rapid isteria, mai erau cativa postaci care intretineau atmosfera si minteau ca au fost controlati si amendati doar pentru aceasta chestie, toata aceasta campanie a fost pentru a spori profitul unor firme straine, ca nu gasesti o trusa romaneasca in magazine, majoritatea provenind din Polonia sau Germania. A fost inca o dovada de manipulare destul de usoara a multora care nu trec mai mult de cititul titlului unui anunt dar dau share la orice.

  2. Ce sa faci cu el? Stingatoarele alea sunt o insulta adusa buzunarelor proprietarilor de masini. Ma bine cari un bax de Apa la 2.5l, asa ai sanse sa stingi o masina in caz de incendiu.
    Trusa medicala e o porcarie. Fara pregatire medicala risti sa raspunzi civil toata viata pentru o eventuala greseala in acordarea primului ajutor.

LĂSAȚI UN MESAJ