Colinde la azilul „Sfânta Familie”

  La începutul lunii noiembrie, Colegiului Național Catolic „Sf. Iosif” Bacău a început un parteneriat de colaborare cu azilul de bătrâni „Sfânta Familie” de la Centru Caritas. Elevii îndrumați de profesorii coordonatori s-au organizat astfel încăt să bucure sufletele oamenilor uitați de familie, datorită grijilor cotidiene. Prin prezența lor zi de zi la Centru, dupa orele de școală, prin timpul dăruit celor în vărstă și prin ascultarea poveștilor uimitoare ale bătânilor, tinerii de la Colegiul Național Catolic arată că lor le pasă de generațiile care au pus umărul la dezvoltarea societății.

  Pentru majoritatea persoanelor, sărbătoarea Crăciunului înseamna bucurie, cadouri și mâncare, însă pentru acești oameni, Crăciunul înseamnă dorința de a-l vedea pe Dumnezeu prin prezența altor oameni cărora să le povestească trăirile lor. Noi, elevii Colegiului Catolic, am încercat să facem o mica bucurie, prin care sperăm că am reușit să aducem un strop de fericire și iubire în inimile bătrânilor.

  Îndrumați de doamnele profesoare Erica Mihăeș și Mihaela Galan, dirijați de domnul profesor de muzică Adrian Farcaș am oferit colindele noastre (Creștini, Crăciunul a sosit!, Sculati gazde nu dormiți, Inima va cânta, Astazi a sosit Crăciunul) oamenilor peste a căror chipuri a trecut timpul nemilos. Expresia fețelor acestor oameni minunați, fericirea pe care o puteai citi în ochii lor era o pildă pentru fiecare dintre noi. Pe lângă zâmbete și colinde, am împărțit și daruri pregătite de noi din micile noastre economii, care le-au lumiat și mai tare ziua.

  Bătrânii azilului nu au ezitat să ne felicite pentru surpriza făcută. Doamna Niță Elena, o fostă profesoară de Limba Română, cu lacrimi în ochi ne-a spus: „A fost totul la superlativ! Îmi sunteti mai dragi decât proprii mei nepoți!” de asemenea doamna Turcu Adela ne-a mărturisit ” A fost o surpriză foarte frumoasă. Să mai veniți și la anul. Vă iubesc!” Sora Bucur Lenuța, care face parte din personalul azilului a afirmat ”Se vede că sunteti niște copii deosebiti, că aveți profesori minunați și se vede cum radiați bucurie prin zâmbetele pe care le împărtășiți prin sală”.

  Mulțumim domnilor noștri profesori pentru că ne-au oferit această ocazie, prin care am putut aduce un strop de bucurie pe fețele acestor bătrăni.

  Diana Ioana Botezatu, clasa a X-a B, Colegiul Național Catolic „Sf. Iosif” Bacău.

  Alte articole