Colegiul «Ferdinand I» din Bacău și Școala «Ștefan Luchian» din Moinești, decorate de președintele Iohannis

  Două unități de învățământ din județul Bacău au fost decorate de președintele României, Klaus Iohannis.

  Astfel, Colegiului Naţional „Ferdinand I” din municipiul Bacău a primit Ordinul „Meritul pentru Învăţământ”, în grad de Comandor iar Şcoala Gimnazială „Ştefan Luchian” din municipiul Moineşti, a fost decorată cu Ordinul „Meritul pentru Învăţământ”, în grad de Ofiţer.

  Distincțiile au fost conferite cu prilejul aniversării a 150 de ani de la înfiinţare, în semn de apreciere pentru rezultatele de excepţie obţinute în procesul de formare intelectuală şi umană a tinerelor generaţii, pentru promovarea calităţii învăţământului românesc.

  În cadrul ceremoniei de decorare a unor instituții de învățământ reprezentative pentru învățământul românesc, domnul pre…

  Posted by Colegiul National "Ferdinand I" Bacau on Wednesday, January 10, 2018

  „Noi am obținut al doilea grad, ca valoare, după Colegiul «Sf. Sava» din București, care a primit gradul de Mare Ofițer. Este prima distincție de acest fel pe care îl primește colegiul nostru de la existență, care însumează activitatea tuturor generațiilor de elevi și profesori care și-au adus contribuția pentru prestigiul acestui liceu.

  Suntem singurul colegiu din județul nostru care a primit acest merit, care a fost decorat, ceea ce este o mândrie pentru noi”, a precizat prof. Nicu Harasemciuc, director.

  Delegația din Bacău care a reprezentat colegiul a fost formată din prof. Nicu Harasemciuc, director, prof. Nicoleta Nistor, reprezentantul cadrelor didactice, și elevii Teodora Balaș (clasa a XII-a E), Cristian Burghelea (clasa a X-a D), Florinel Pîrvu (clasa a XI-a A), Daria Tutunaru (clasa a X-a D), Daria Dămoc (clasa a IX-a E) și Nathalie Harasemciuc (clasa a V-a A). „A fost o ceremonie solemnă și emoționantă.

  Ca reprezentant al elevilor, eu am ridicat decretul, iar domnul director, medalia. Nu a fost numai meritul meu, ci și al întregului liceu, de care sunt mândră și chiar mă bucur că fac și eu parte dintr-o generație de elevi ai acestui colegiu de tradiție. A fost o experiență de neuitat, oricum”, ne-a declarat și Teodora Balaș.

  De legația de la Şcoala Gimnazială „Ştefan Luchian” din Moineşti

  Delegația care a reprezentat Școala „Ştefan Luchian” Moineşti la această ceremonie a fost formată din prof. Carmen Popescu, director, prof. Nicoleta Ondu, director adjunct, și elevii Maria Palade (clasa a VIII-a A), Maria Anastasia Turcu (clasa a VI-a A), Andreea Alexandra Catană (clasa a VI-a A), Dimitrie Enea (clasa a VIII-a A), Tudor Făiniță (clasa a VIII-a A) și Bianca Aida Oglan (clasa a IV-a C).

  „A fost o ceremonie impresionantă, urmare a faptului că suntem o școală cu o anumită vechime, dar și cu elevi foarte buni, care depun eforturi mari și, mai mult decât atât, ne fac cinste la concursurile și olimpiadele școlare la care participă. Este un premiu al școlii.

  Este un premiu onorant, primul de acest gen în cariera noastră, un premiu care ne responsabilizează mult mai mult și ne determină să muncim și mai mult”, a declarat, pentru Deșteptarea, directorul prof. Carmen Popescu.  PUBLICITATE