Colegiul «Ferdinand I» din Bacău și Școala «Ștefan Luchian» din Moinești, decorate de președintele Iohannis

18

Două unități de învățământ din județul Bacău au fost decorate de președintele României, Klaus Iohannis.

Astfel, Colegiului Naţional „Ferdinand I” din municipiul Bacău a primit Ordinul „Meritul pentru Învăţământ”, în grad de Comandor iar Şcoala Gimnazială „Ştefan Luchian” din municipiul Moineşti, a fost decorată cu Ordinul „Meritul pentru Învăţământ”, în grad de Ofiţer.

Distincțiile au fost conferite cu prilejul aniversării a 150 de ani de la înfiinţare, în semn de apreciere pentru rezultatele de excepţie obţinute în procesul de formare intelectuală şi umană a tinerelor generaţii, pentru promovarea calităţii învăţământului românesc.

În cadrul ceremoniei de decorare a unor instituții de învățământ reprezentative pentru învățământul românesc, domnul pre…

Posted by Colegiul National "Ferdinand I" Bacau on Wednesday, January 10, 2018

„Noi am obținut al doilea grad, ca valoare, după Colegiul «Sf. Sava» din București, care a primit gradul de Mare Ofițer. Este prima distincție de acest fel pe care îl primește colegiul nostru de la existență, care însumează activitatea tuturor generațiilor de elevi și profesori care și-au adus contribuția pentru prestigiul acestui liceu.

Suntem singurul colegiu din județul nostru care a primit acest merit, care a fost decorat, ceea ce este o mândrie pentru noi”, a precizat prof. Nicu Harasemciuc, director.

Delegația din Bacău care a reprezentat colegiul a fost formată din prof. Nicu Harasemciuc, director, prof. Nicoleta Nistor, reprezentantul cadrelor didactice, și elevii Teodora Balaș (clasa a XII-a E), Cristian Burghelea (clasa a X-a D), Florinel Pîrvu (clasa a XI-a A), Daria Tutunaru (clasa a X-a D), Daria Dămoc (clasa a IX-a E) și Nathalie Harasemciuc (clasa a V-a A). „A fost o ceremonie solemnă și emoționantă.

Ca reprezentant al elevilor, eu am ridicat decretul, iar domnul director, medalia. Nu a fost numai meritul meu, ci și al întregului liceu, de care sunt mândră și chiar mă bucur că fac și eu parte dintr-o generație de elevi ai acestui colegiu de tradiție. A fost o experiență de neuitat, oricum”, ne-a declarat și Teodora Balaș.

De legația de la Şcoala Gimnazială „Ştefan Luchian” din Moineşti

Delegația care a reprezentat Școala „Ştefan Luchian” Moineşti la această ceremonie a fost formată din prof. Carmen Popescu, director, prof. Nicoleta Ondu, director adjunct, și elevii Maria Palade (clasa a VIII-a A), Maria Anastasia Turcu (clasa a VI-a A), Andreea Alexandra Catană (clasa a VI-a A), Dimitrie Enea (clasa a VIII-a A), Tudor Făiniță (clasa a VIII-a A) și Bianca Aida Oglan (clasa a IV-a C).

„A fost o ceremonie impresionantă, urmare a faptului că suntem o școală cu o anumită vechime, dar și cu elevi foarte buni, care depun eforturi mari și, mai mult decât atât, ne fac cinste la concursurile și olimpiadele școlare la care participă. Este un premiu al școlii.

Este un premiu onorant, primul de acest gen în cariera noastră, un premiu care ne responsabilizează mult mai mult și ne determină să muncim și mai mult”, a declarat, pentru Deșteptarea, directorul prof. Carmen Popescu.

18 COMENTARII

  • Mda. Frustrarile unor ratati explica succesele de pe hartie ale unor presedinti de mucava. Fostul liceu Bacovia, vai, mai nou FERDINAND (?!!!!) era cu mult sub Patrascanu inca de pe vremea comunistilor. La Bacovia se duceau fiii sefilor de la judeteana de partid. La Patrsacu, mergrau copiii inginerilor, medicilor, intelectualilor. Acum, sincer vorbind, ambele licee fiind pe profil mate-fiz, statistca este cea care conteaza, iar la capitolul acesta, Patrascanu si ulteior Vranceanu (un nume imbecil) a dat clasa lui nebea Ferdinand care a mustit de beizadele si de mumuiele. Lecturati statisticile. Matematica nu minte. In rest… sinistra competitie, intre doua licee care produc copii chititi pe fugit din Romania. Cat priveste Alecsandriul, care in urma cu vreo douazeci de ani era neica nimeni, bravo lor ca s-au ridicat. Acesta este singurul castig. Nu faptul ca de la PATRASCANU sau BACOVIA au plecat la dracu’n praznic tot felul de teenagers. Au absolvit pe banii nostri, ai contribuabilior. Dar asta este o alta mancare de peste american…

   • “La Bacovia se duceau fiii sefilor de la judeteana de partid. La Patrsacu, mergrau copiii inginerilor, medicilor, intelectualilor. Acum, sincer vorbind, ambele licee fiind pe profil mate-fiz, …”
    “…si de mumuiele”
    Unde zici? Asa ai invatat sa scrii la Liceul energetic Gheorghe Vranceanu ?
    Frumoasa educatie.
    Profil mate-fiz? Ia citeste mai jos:
    1961 — SCOALA MEDIE NR. 4 BACAU
    1969 — LICEUL DE CULTURA GENERALA NR.4 BACAU
    1974 — LICEUL DE MATEMATICA-FIZICA LUCRETIU PATRASCANU BACAU
    1979 — LICEUL INDUSTRIAL NR. 6 BACAU
    1980 — LICEUL ENERGETIC BACAU
    1986 — LICEUL REAL-UMANIST LUCRETIU PATRASCANU BACAU
    1990 — LICEUL TEORETIC GHEORGHE VRANCEANU BACAU
    2001 — COLEGIUL NATIONAL GHEORGHE VRANCEANU BACAU
    Sssssssst!

 1. Felicitari Ferdinand, o scoala de inalta tinuta, unde seriozitatea, disciplina si conducerea eficienta au dus iata, in timp, la aceste rezultate remarcabile!

 2. Gândește-te ca in Vranceanu sunt foști profesori de Ferdinand…iar renumitul liceu Vranceanu, era pe vremuri liceu industrial pe cand in Ferdinand era bataie pe locuri. Fugi și plimba ursul.

  • Corect! Eu am muncit din greu si am ajuns acolo, ca si majoritatea colegilor de clasa! Nu erau doar stabi, asa cum vorbesc unii, Patrascanu era liceul energetic, bun si atunci, dar nu ca Bacovia.

 3. Pe langa faptul ca elevii celor doua unitati de invatamant ( Ferdinand,Vranceanu) au capacitati intelectuale de invidiat ar fi necesara si recunoasterea rolului meditatiilor pe care le platesc parintii acestora de-a lungul anilor.Cum isi recruteaza unii profesori de la Ferdinand elevii care …solicita meditatii,este cunoscut multor parinti. Profesorii,indiferent de scoala in care lucreaza,motiveaza mai usor mintile receptive ghidandu-le spre performante ! Nu este cazul sa criticam ci sa apreciem recunoasterea venita din afara scolii.Cat priveste trecutul,bun sau rau,nu ajuta nimanui,conteaza prezentul si ce se face pentru un viitor de calitate.

 4. Omul sfinţeşte locul! “Ca tânăr licean, cine n-a beneficiat de explicaţiile clare şi de ataşamentul profesorilor Andrei, Şerban, Fişer, Poraicu, Puiu, Popa, Şova?…Şi nu numai aceştia. Sigur, mulţi alţii. În dialogurile tinerilor nu era nevoie de prenume sau apelative. Şcoala băcăuană era, pe atunci, cunoscută. Aşteptând să-ţi iasă din sala de examen, fiica sau fiul înscris la concursul pentru admitere la facultate, unde se luptau patru-cinci şi poate chiar mai mulţi pe un loc, puteai auzi replica părinţilor bucureşteni sau ieşeni: „Sunteţi din Bacău? N-aveţi teamă! Va intra sigur! Liceul „Bacovia“ (azi „Fedinand I“), Liceul „Pătrăşcanu“ (azi „Vrănceanu“) sau Liceul „Vasile Alecsandri“ se bucurau de renume.” Gaudeamus igitur! Juvenes dum sumus. (Să ne bucurăm, aşadar! Cât încă suntem tineri.)

 5. Liceul teoretic,cu profil de matematica-fizica “George Bacovia”,asa cum se numea el inainte de 1998,a fost multa vreme numarul 1 in Bacau datorita unor profesori remarcabili,cu un mod de predare aparte.Sper ca, treptat,acest liceu sa redevina ceea ce a fost.A fost locul unde am invatat foarte multe lucruri utile si ca eleva si ca profesoara.

 6. Ștefan Luchianule!!!LUATI NUMAI COPIII DE LA OLIMPIADA DE TEHNOLOGIE NU??Ce cauta olimpicii la tehnologie si copii cu naționale și rezultate MULT mai bune decat ei nu ii luati nu??LASA CA O SA SE VADA CINE TREBUIE SĂ SE VADA!!!!
  Pe ce criterii au fost aleși??
  Sa va fie rusine!!!!
  De ce faceti discriminări????ESTE UN ABUZ!!!
  Mai ganditi-va întâi pe cine luati ca “elevi buni” ca sunt elevi cu rezultate MULT mai bune decat cei din poza!!
  Este o nesimțire!!

 7. Daca treceti prin curte la Vrinceanu, o sa vedeti mereu tomberoanele pline de gunoaiele neridicate peste placutele comemorative ale fostilor profesori decedati. Cata lipsa de respect!Iar la poarta scolii si pe scarile blocului vecin zeci de elevi care fumeaza fara jena si fara sa-i intrebe cineva ceva, va imaginati ce ramane in urma lor in fiecare pauza!Ne-am saturat!!!

 8. Corect, am nepotul acolo si pot sa confirm ca asa este, multa nepasare, multe ore nu se fac, elevii nu sunt indrumati referitor la tinuta, limbaj, comportament, nu sunt educati, sunt lasati de capul lori. Oare scoala nu are director, cum e posibil asa ceva?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here