ASUS a creat o placă de bază nouă pentru criptominat, care poate susține până la 20 de plăci video!

Nu e un secret pentru nimeni că ASUS, spre deosebire de nVIDIA, de exemplu, a avut mereu o relație bună cu criptominerii. Compania asiatică tocmai a anunțat lansarea lui H370 Mining Master, o placă de bază special concepută pentru minat criptomonede, care poate găsdui până la 20 de plăci video pentru minat crypto.

Placa de bază ASUS H370 Mining Master folosește porturi PCIe-over-USB pentru o conectivitate mai simplă decât alte plăci ale brandurilor rivale. Fiecare port și fiecare placă video pot fi administrate independent, folosind un sistem de diagnosticare on-board.

Placa de bază specială pentru criptominat de la ASUS are și o funcție cu rol de scanare a întregului sistem atunci când se bootează, pentru a afla starea fiecărui port. H370 Mining Master are și LED-uri la bord, care indică ce probleme are fiecare dintre componente, precum memoria sau procesorul. Placa de bază H370 suportă chipseturi Intel Core de generația a opta și există și optimizări speciale pentru minat.

Nu este prima dată când ASUS creează o placă de bază special pentru criptominat monede virtuale. H370 Mining Master este succesorul natural al lui ASUS B250 Mining Expert, care suportă până la 19 cipuri via porturi PCIe. ”Upgrade”-ul a venit ca urmare a faptului că B250 s-a vândut extrem de bine, iar ASUS a simțit că e rost de profituri chiar și mai bune pe această nișă.

Acestea fiind spuse, cei de la ASUS au anunțat că placa de bază ASUS H370 Mining Master va fi disponibilă undeva în al treilea trimestru al anului. ASUS plănuiește să lanseze „behemotul blockchain”, așa cum l-a numit, la evenimentul Computex 2018 din Taiwan.

Compania ASUS a fost înființată în 1989, în Taipei (Taiwan), de către patru ingineri, foști angajați ai companiei Acer.

Numele ASUS (Huashuo, în chineză) vine de la ultimele patru litere ale cuvântului Pegasus, calul înaripat din mitologia greacă ce reprezintă inspirația artistică și învățătura. ASUS încorporează puterea, spiritul creativ și puritatea, simbolizate de această creatură mitică ce se îndreptă către noi culmi ale calității și inovației cu fiecare produs ce este introdus pieții.

Au fost alese doar ultimele patru litere ale cuvântului Pegasus pentru ca produsele ASUS să fie situate cât mai sus în listele în ordine alfabetică. Sloganul companiei ASUS a fost ”Rock Solid. Heart Touching”, schimbat apoi în ”Inspiring Innovation. Persistant Perfection”. În prezent, sloganul este “In Search of Incredible” (În căutarea incredibilului).